Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Štirje MARTINOVI okusi v mestu

28.10.2017

Bevkov trg, Nova Gorica

Martinovanje 2017 FB_cover4'1

Ponovno se vračajo v Novo Gorico, 28. oktobra 2017, Štirje martinovi okusi v mestu, kjer bodo skupno še pred martinovim nastopili gostinci in vinarji iz Vipavske doline, Brd, Krasa in Italije. Dogodek pripravlja Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica. 

Mesto Nova Gorica je stičišče treh vinorodnih okolišev: Vipavska dolina, Kras in Brda in zrcalno bratskih Carso in Collio, ki so v kontrastu z njeno mladostniško razigranostjo tradicionalno obarvani. Ponovili bomo uigrano zgodbo iz preteklih let – povezali bomo vino s kulinaričnimi užitki in urbanim doživetjem.  

Za gurmanske užitke bodo poskrbeli gostinci, združeni pod znamko GO Gourmet

V okviru prireditve bo potekala kulinarična delavnica Tako blizu, tako različni, ali vendar slični, kjer se boste podučili o veščinah spajanja hrane in vina. Prijave zbiramo na: tzticng@siol.net

Glasbeno vzdušje bosta pričarala Marko Hatlak in skupina Kapobanda. Obiskovalce bo razveseljeval GOGO Gosak. Višek prireditve pa bo slavnosten krst mladega vina, s katerim se bo uradno pričela sezona martinovanj. 

Za vse, ki boste želeli varno prispeti v mesto in domov, se boste lahko posluževali prevoza z Veselim GOGO busom. Vozni red dveh Veselih GOGO busov si preberite tukaj. 

Več informacij: tzticng@siol.net, t: 05 330 46 00

Pridružite se nam!

 

Martinovanje 2016

ar©tur