Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Aktivno peš in na kolesu

Pešpoti in pohodništvo

Okolica Nove Gorice ponuja številne pešpoti: sprehajalna pot po Panovcu v neposredni bližini Nove Gorice, poti na Sabotin, Sveto Goro in Škabrijel, poti po Trnovski in Banjški planoti ter v Vipavski dolini. Pešpoti V novogoriški občini vam ponujajo tudi »geocaching«, lov za skritim zakladom z uporabo GPS sprejemnikov. Več: www.geocaching.com.

Tek

Društvo ljubiteljev teka Filipides je v gozdu Panovec označilo in uredilo dve tekaški progi.

Padalstvo in zmajarstvo

Poletite nad Vipavsko dolino z jadralnim padalom v tandemu! Oglejte si kraje z drugačnega zornega kota in prepustite se novim doživetjem! Lahko pa tudi presenetite svoje prijatelje in sorodnike s posebnim darilom!

Kajakaštvo

Kajakaški center na Soči v Solkanu je novi državni center za kajakaški šport. Center je v neposredni bližini vrhunske slalom kajak proge na divjih vodah in klubskih prostorov Kajak kluba Soške elektrarne ob hidroelektrarni. Reka Soča je prizorišče pomembnih državnih in mednarodnih tekmovanj.

Bungee jumping

Organizirani skoki z elastiko - bungee jumping s solkanskega mostu.

 

Soča Fun Park

Željni pustolovščine, zabave, športa malo drugače, obiščite pustolovski park Soča Fun Park v Solkanu pri Novi Gorici.

Rolkarski poligon – skatepark

Novi rolkarski poligon – skatepark v Novi Gorici je prvi betonski poligon v Sloveniji in hkrati tudi največji.

Konjeništvo

Konjeniški klubi in kmetije, ki nudijo jahanje in spoznavanje konj v okolici Nove Gorice. 

 

Športni park Nova Gorica

Športna infrastruktura - kompleks Športni park Nova Gorica vključuje: glavni stadion za nogomet in atletiko, dvorano Balon, teniški kompleks, telovadnico Partizan, Mestno kopališče - olimpijski in zimski bazen, pomožno igrišče z umetno travo, zunanja igrišča - košarka - odbojka, balinišče, fitnes center...

Plavanje

Mestno kopališče zajema zunanji olimpijski bazen 50 m x 21 m, dva manjša zunanja otroška bazena in manjši notranji zimski bazen. Zunanji bazen je odprt od začetka junija do sredine septembra. Notranji zimski bazen se uporablja za učenje plavanja otrok ter organizirano vadbo.

Fitnes centri

Fitnes centri v okolici Nove Gorice. 

Tenis

Teniška igrišča v okolici Nove GOrice. 

Plezalna stena

Plezalna stena se nahaja ob Osnovni šoli Ivana Roba v Šempetru pri Gorici.

Biljard

10 miz magma biljarda omogoča vrhunsko igro.

Bowling

Sodoben, 14-stezni Magma bowling omogoča sprostitev za vso družino, aktivno druženje s prijatelji, sproščena srečanja s sodelavci in posebna praznovanja. Ob izbranih večerih in po dogovoru tudi magmatično vzdušje z glasbo in svetlobnimi učinki.

Balinanje

Balinišča v okolici Nove Gorice. 

Kotalkanje

Klub za umetnostno kotalkanje deluje vrsto let na kotalkališču na Erjavčevi ulici. Objekt je last športne zveze. Klub pogosto organizira mednarodna tekmovanja doma, svoje tekmovalce pa veliko pošilja tudi na pomembne tekme v tujino (svetovna, evropska prvenstva...).

Ribolov

Ribiška družina Soča gospodari s soškim ribiškim okolišem, ki obsega porečje reke Soče od meje z Italijo do potoka Vogršček, ki se izliva v reko Sočo nekaj kilometrov severno od hidroelektrarne Doblar, akumulacijo Kozlink v Brdih ter vse potoke in pritoke. Ribiška družina Renče gospodari z okolišem, ki zajema reko Vipavo od jezu pri Kasovljah do državne meje z Italijo z vsemi pritoki in akumulacijskim jezerom Vogršček. Vsi pritoki reke Vipave se štejejo kot gojitveni potoki, zato ribolov v njih ni dovoljen.

Masažni saloni

Masažni saloni v okolici Nove Gorice. 

Športni center Hit

Športna večnamenska dvorana v Šempetru pri Gorici. 

ar©tur