Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Turistična zveza TIC Nova Gorica

Turistična zveza TIC Nova Gorica - logotip Logotip: Nova Gorica - Nova doživetja

Kontakti:

Turistična zveza Nova Gorica
Ulica tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
t: +386 5 330 46 02
t: +386 5 330 46 04
f: +386 5 330 46 05
tzticng@siol.net

Turistični informacijski center Nova Gorica
Delpinova ulica 18 b
5000 Nova Gorica
t: +386 5 330 46 00
f: +386 5 330 46 06
tzticng@siol.net

 

 

AKTIVNOSTI TURISTIČNE ZVEZE TIC NOVA GORICA V LETU 2017

 

Aktivnost: 

 

Aktivnost: Goriška gastronomija na obisku v Restavraciji JB in na sejmu Natour Alpe-Adria 

Kraj in datum: Ljubljana, 2.2.2017

Turistična zveza TIC Nova Gorica bo letošnji nastop na osrednjem turističnem sejmu Natour Alpe-Adria obogatila z dogodkom za novinarje. V četrtek, 2. februarja bo v Restavraciji JB v Ljubljani, organizirana degustacijska novinarska konferenca o novi kulinarični znamki GOgourmet. 
Kako pomemben je avtohtoni sukenski regut za goriško regijo, kako se je razmahnil drugod po Sloveniji in kako ga vključujejo v turistično ponudbo, bo na  novinarski konferenci predstavila Dejana Baša, sekretarka in vodja Turistične zveze TIC Nova Gorica. Za dovršeno degustacijo bo poskrbel vrhunski kuharski mojster Janez Bratovž, ki bo pripravil nekaj po goriško navdahnjenih jedi, kot so goveji karpačo in poletna z goriškim radičem ali popečen goriški radič s kremo iz tolminskega sira in telečjo omako. V svojo družbo vas bodo na slastni tiskovni konferenci povabili tudi Ošterija Žogica, restavracija Dam, restavracija Mama, gostilna Winkler in Oštarija Branik, ki pozimi prisegajo na goriški radič in so prvi pristopili k novi gastronomski znamki GOgourmet. Ta bo opravljala vlogo posebne ambasade goriške kulinarike.

 

Aktivnost: Sejem Natour Alpe-Adria

Kraj in datum: Ljubljana, 1.2. - 4.2.2017

Na največjem slovenskem turističnem sejmu, ki je potekal od 1. do 4. februarja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je Turistična zveza TIC Nova Gorica predstavljala turistično ponudbo Mestne občine Nove Gorice. Prisotna so bila turistična društva ter ponudniki hrane in vina. Sejem je bil odprt od srede do sobote, od 10.00 do 19.00. Več o sejmu: www.natour-alpeadria.si 

 

Aktivnost: Sejem Expomego

Kraj in datum: Gorica (I), 16. - 19.2.2017
Turistična zveza TIC Nova Gorica se je predstavila skupaj s podjetjem Hit d.d. v hali D. Urnik: v četrtek in petek od 15.00 do 20.00, v soboto in nedeljo pa od 10.00 do 20.00.

 

Aktivnost: Prispevek o goriškem radiču na Radiu Slovenija

Kraj in datum: Solkan, 16.2.2017
V pogovoru so sodelovali vodja Turistične zveze TIC Nova Gorica Dejana Baša, publicist Toni Gomiscek, Ošterija Žogica ter pridelovalca goriškega radiča Klavdija Kancler in Igor Bašin. http://radioprvi.rtvslo.si/2017/02/prvi-na-obisku-77/ 

 

Aktivnost: Dan sukenskega reguta

Kraj in datum: Gorica (I), 17.2.2017

Turistična zveza TIC Nova Gorica je sodelovala pri organizaciji dogodka Dan sukenskega reguta v vinoteki Solum, ki se je odvijal v petek, 17. februarja. 

 

Aktivnost: ITB – Internationale Tourismus Börze Berlin 2017

Kraj in datum: Berlin (Nemčija), 8. - 12. 3. 2017

Borza ITB v Berlinu, se bo letos odvila med 8. in 12. marcem 2017. Letošnja predstavitev Slovenije bo potekala na osrednji stojnici namenjeni Adventure & Responsible Travel ter na dodatni stojnici Slovenia makes you green - tematski stojnici zelenih destinacij, na kateri se bodo predstavljali člani in članice konzorcija Slovenia Green. Turistična zveza TIC Nova Gorica bo predstavljala zelene danosti novogoriške turistične ponudbe ter izvedla predstavitev kulinarike in vina tega območja.    

Na ITB Berlin 2017 bo naša država še dodatno izpostavljena kot država partnerica »Convention & Culture Partner«, kar predstavlja odlično priložnost za povečanje prepoznavnosti naše dežele kot privlačne zelene, aktivne in zdrave destinacije s poudarkom na trajnostnem razvoju in bogati slovenski kulturi na nemškem trgu.

Uradna spletna stran borze ITB Berlin: www.itb-berlin.de

 

Aktivnost: 11. Festival vin in oljčnega olja Šempas - Žlahtna dediščina Slovenije, druženje z domačimi, udomačenimi in
avtohtonimi sortami vin

Datum: 2. - 3. 4. 2017
Kraj: Šempas
Turistična zveza TIC Nova Grica je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas organizirala 11.
Festival vin in oljčnega olja Šempas. Obiskovalci so lahko okušali domače, udomačene in avtohtone sorte vin, ki so jih
pridelali vinarji iz vse Slovenije. Na festivalu so se predstavili tudi oljkarji s svojimi oljčnimi olji.
Obiskovalci so imeli priložnost poleg pokušine vin in oljčnih olj se udeležiti katere izmed delavnic. Več
o festivalu: www.festival-vin.si

 

Aktivnost: Slovenska turistična borza SIW
Datum: 12. 5. 2017
Kraj: Ljubljana
Slovenska turistična borza, največji poslovni dogodek slovenskega turizma, je letos potekala v Ljubljani, od četrtka 11. maja do sobote 13. maja 2017. Workshop je potekal v Grand Hotelu Union, 12. maja 2017. Turistična zveza – Turistično informacijski center Nova Gorica je na Slovenski turistični borzi SIW aktivno izvajal promocijo turistične ponudbe Goriške.

 

Aktivnost: Pohod po tematski energijski pešpoti od Lijaka do Sekulaka
Datum: 14. 5. 2017
Kraj: Ozeljan
Turistična zveza - TIC Nova Gorica, krajevne skupnosti in turistična društva Šmihel - Ozeljan, Šempas, Osek - Vitovlje, so 14. maja organizirala Pohod po tematski energijski pešpoti od Lijaka do Sekulaka. Več: https://goo.gl/thCWX8 

 

Aktivnost: snemanje oddaje Dobro jutro v Novi Gorici
Datum: 19. 5. 2017
Kraj: Nova Gorica
Turistična zveza TIC Nova Gorica je v oddaji Dobro jutro predstavila, kako bo obdarila mesto Nova Gorica, ob njeni 70. obletnici. Oddaja je bila na sporedu, 19. maja, na TV Slovenija 1. Turistična zveza TIC Nova Gorica je koordinirala vse nastopajoče, ki so predstavljali Novo Gorico ob 70. obletnici. 

 

Aktivnost:  Sladka doživetja meseca vrtnic v Novi Gorici - tiskovna konferenca
Premiera pralinéja Burbončica – darilo mestu ob 70. obletnici
Datum: 19. 5. 2017
Kraj: Nova Gorica
Nova Gorica je za 70. rojstni dan dobila svojo pralino iz čokolade in vrtnic, poimenovano Burbončica. Turistična zveza TIC Nova Gorica je s skupno temo uspela povezati goriške chefe v zgodbo GoGourmet in razvila idejo, o novi sladici mesta Nova Gorica. 
Za gostince je potekala tudi delavnica pri velemojstru slaščic Gorazdu Potočniku v hotelu Perla.
V projektu sodeluje 7 restavracij, ki za obiskovalce pripravljajo tematske sladice. Ošterija Žogica je pripravila sladico Štiri skrivnosti gospe Rozalije, restavracija Dam goriško vrtnično kremšnito, gostilna Winkler hribovsko vrtnico,  mousse iz vrtnice lahko poizkusite v novi gostilni Termika v kampu Lijak, Ošterija Branik pa vas pričakuje s sladico 1000 rožnih lističev. Sladka presenečenja iz vrtnic so tudi del pomladnih jedilnikov v restavracijah skupine HIT in v restavraciji Grad Kromberk.

Aktivnost: Poletna polenta 2017
Datum: 3. julij 2017
Kraj: Šmihel pri Ozeljanu
Prireditev, ki jo organizira Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju z Turističnim društvom
Ozeljan-Šmihel. Na prireditvi, ki je potekala na prostem pred cerkvijo sv. Mihaela, so se prepretala
kulinarična in kulturna doživetja. Poletna polenta predstavlja uverturno prireditev v Praznik polente,
ki se je odvil 8. in 9. julija 2017. Za gurmanske užitke je poskrbelo Turistično društvo Ozeljan-Šmihel, ki je pripravilo različne vrste polente s prilogami. Jedi smo spajali z odličnimi vini, pridelanimi v Vipavski dolini. Z nami so bili priznani vinarji: Batič, Lepa Vida in Slavček.
Posebno kulinarično doživetje ZGRABI POLENTO - delavnica, ki jo je vodil Toni Gomišček.
Potekala je tudi predstavitev zmagovalnega para Grajska poroka Ozeljan s Tjašo in Dejanom iz Oseka.
Večer so obogatili Vokalni projekt AQUSTIKA, šole glasbe in umetnosti Ozlinka.

 

Festival goriške obrti in podjetništva 2017 - zaupajmo lokalno!

Nova Gorica, Bevkov trg, 1. september 2017

Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica že drugo leto zapored organizira »Festival goriške obrti in podjetništva – Zaupajmo lokalno«, ki bo potekal v petek, 1. 9. 2017 med 11.00 in 20.00 uro na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Cilj festivala je v prvi vrsti promocija lokalnega gospodarstva, predstavitev različnih obrtniških in podjetniških dejavnosti ter dejansko ozaveščanje potrošnikov o pomenu koriščenja storitev, ki jih ponujajo lokalna podjetja. Na festivalu se bo predstavljala tudi Turistična zveza TIC Nova Gorica. www.ooz-novagorica.si - ODPADLO zaradi slabega vremena!!!

 

Aktivnost: SeAlps - kolesarska etapna dirka 

Nova Gorica, 14. september (dirka 12.-15. september)

Sealps Challenge je edinstvena štiridnevna kolesarska izkušnja, ki je povezala Jadransko morje in slovenske Alpe. Etapna dirka za amaterske kolesarje je potekala v štirih dneh, od 12. do 15. septembra. To je bila prva večdnevna amaterska kolesarska etapna dirka v regiji. Tretji dan dirke, 14. septembra, je bil cilj na gradu Kromberk. Od tukaj so se naslednje jutro odpravili do končnega cilja – Kranjske Gore. Dirke se je udeležilo 100 kolesarjev iz 13 držav, približno 40 odstotkov je bilo Slovencev in 60 odstotkov tujcev, najbolj oddaljen tekmovalec je prihajal iz Avstralije. 

Kolesarji in njihovi spremljevalci so popoldan in večer preživeli v Novi Gorici. Turistična zveza TIC Nova Gorica jim je nudila brezplačne oglede znamenitosti. V šotoru, ki je bil na parkirišču med Kidričevo in Vojkovo ulico, so potekale masaže za kolesarje. V šotoru so se predstavljali novogoriški ponudniki: Uroš in Valentina, Zavod Gost na Planoti in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Borut Perko s.p., Varstveno delovni center Nova Gorica in Mesnica Faganel. 

Več o SeAlps: sealps.com

 

Aktivnost: Gusti di Frontiera / Obmejni okusi 2017

Gorica (ITA), 21. - 24. september 2017

Tradicionalna kulinarična prireditev Gusti di Frontiera / Obmejni okusi bo letos že štirinajstič zapovrstjo. Slastno bo zadišalo onkraj meje, za kar bo poskrbelo kar 360 različnih stojnic iz 44 držav. Novogoriška enogastronomija se bo združila pod eno skupno stojnico, katere koordinatorka je Turistična zveza TIC Nova Gorica. Vabimo vas, da nas obiščete na trgu Piazza San Antonio. Seznam novogoriških ponudnikov po dnevih: četrtek, 21.9.:  Pri Rjavčevih, Kmetija Slavček; petek, 22.9.: Oterija Branik, Vina Bizjak;  sobota, 23.9.: Lisjak 1956, Uroš in Valentina ter nedelja, 24.9.: Lisjak 1956.

Urnik prireditve: četrtek 17h – 2h, petek 10h – 2h, sobota 10h – 2h in nedelja 10h – 24h. Iz Nove Gorice se boste lahko podali v središče Gorice vsake pol ure s čezmejnim vlakcem, ki bo vozil: v petek, 22. septembra, od 18. ure do polnoči, v soboto, 23. septembra, od 11. ure do polnoči, v nedeljo, 23. septembra, pa od 11. do 22. ure. gustidifrontiera.it

 

Aktivnost: Burbončice

Nova Gorica, septembra

Nova Gorica je za svoj 70. rojstni dan dobila svoje praline iz čokolade in vrtnic, poimenovane po burbonkah, ki dehtijo na vrtu Samostana Kostanjevica, v najlepšem vrtničnem nasadu te vrste v Evropi. Čokoladno-rožne burbončice mestu podarja Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju z goriškimi gostinci, povezanimi v kulinarično znamko GoGourmet. Posebno sladico smo prvič okušali 8. septembra na Večeru ob občinskem prazniku Mestne občine Nova Gorica. Burbončica je čokoladni praline v ovoju iz sušenih cvetov vrtnic, ki se pregrešno stopi v ustih. V njem se srečujejo razigranost, sončnost in barvitost območja, v katerem kraljuje vrtnica. Burbončica bo kot nov novogoriški spominek sladkala domačine in obiskovalce prostora, ki jo bodo ponesli daleč po svetu. Svojo edinstvenost kaže s tem, da je vsaka ročno narejena. Velja jo poskusiti! V lični škatli bo kmalu na prodajni polici v TICu Nova Gorica. 

 

Aktivnost: TTG Incontri Rimini 2017

Rimini, Italija, 12. - 14. oktober 2017

TG Incontri je vodilni dogodek potovalne industrije v Italiji, hkrati pa eden pomembnejših mednarodnih B2B turističnih dogodkov v Evropi. Sejem raste iz leta v leto in je prava izbira za vsa podjetja, ki želimo svojo prisotnost na italijanskem trgu utrditi ali povečati. Leta 2016 je borzo obiskalo 69.207 poslovnih obiskovalcev, kar je 7,7 % v primerjavi s preteklim letom, več kot 1000 buyerjev iz 85 držav, 700 predstavnikov medijev ter 300 bloggerjev. Na borzi se je predstavilo več kot 3000 razstavljavcev iz 130 držav. Turistična zveza TIC Nova Gorica predstavlja novogoriško turistično pondubo na pultu slovenske stojnice.  

 

Aktivnost: 40-letnica obnove koprske škofije

Koper, 21. oktober 2017

Na povabilo koprske škofije, ki je praznovala 40-letnico obnove, je Turistična zveza TIC Nova Gorica s podporo novogoriškega župana, Mateja Arčona, predstavila v Kopru, 21. oktobra, novogoriško turistično ponudbo. Trg pred stolnico se je razživel v stojnicah, polnih dobrot in tradicije, iz celotne škofije.

 

Aktivnosti: Štirje martinovi okusi v mestu 2017

Nova Gorica, 28. oktober 2017

Turistična zveza TIC Nova Gorica je organizatorka že tretje enogastronomske prireditve v času martinovanja. Predmartinovanje v Novi Gorici predstavlja odprtje vseh matrinovanj v Sloveniji. Več o dogodku si priberite tukaj

 

Aktivnosti: Tek treh vrhov / Corsa delle tre cime 2017

Solkan - Škabrijel - Sveta gora - Sabotin - Solkan, 12. november 2017

Tek treh vrhov / Corsa delle tre cime je tek po poteh 1. svetovne vojne, ki je potekal od Solkana čez Škabrijel, Sveto goro in Sabotin nazaj v Solkan. To je tek komemoracije, spominov, opominov, prijateljstva in povezovanja. Dolžina poti je 28 km, krajša različica pa 12 km. TT TIC Nova Gorica je na prireditvi bila prisotna z turističnim info pultom. Organizator: Javni zavod za šport Nova Gorica - Miha Repič, www.trail3v.eu 

 

Aktivnosti: B2B sestanki in Martinovanje v Beogradu

Beograd (Srbija), 17. 11. 2017

Turistična zveza TIC Nova Gorica je sodelovala na sestankih B2B v Beogradu in se povezala z več srbskimi turističnimi agencijami. Večerjo v znamenju Martinovanja je organizral Slovenski poslovni klub v Srbiji. Kulturno-zabavni program je potekal v duhu predstaviteve Nove Gorice, Vipavske doline in Brd. 

 

ARHIV: 

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2016

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2015

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica v letu 2014.pdf

Aktivnosti Turistične zveze TIC Nova Gorica  v letu 2013.pdf

 

ar©tur