Nova Gorica Turizem Turistična zveza TIC Nova Gorica +386 5 330 46 00

Leto Silvana Furlana: Druženje s slovenskimi filmskimi zvezdami

datum: 03.06.2013

kategorija: Novice

V soboto, 29. junija, Turistična zveza TIC Nova Gorica organizira obisk Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači, kjer je na Škrateljnovi domačiji na ogled stalna razstava posvečena Iti Rini in stalna razstava posvečena slovenskim filmskim igralcem.

Večer se bo zaključil z degustacijo in ogledom pršutarne Kraljestvo pršuta v Kobjeglavi.

Prijave sprejemamo do četrtka, 27. junija 2013.

Obisk Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači. 

Kras skriva marsikatero skrivnost vredno naše pozornosti in časa, da jo odkrijemo in pobližje spoznamo. Na Škrateljnovi domačijiv Divači, kraškem kulturnem biseru, ki ga je obnovila leta 1997 Občina Sežana skupaj z Zavodom za spomeniško varstvo Nova Gorica, je Slovenska kinoteka pripravila stalno razstavo posvečeno Iti Rini. Ravno v Divači se je davnega 1907. leta največja slovenska filmska zvezda Ita Rina oziroma Ida Kravanja tudi rodila. Tej razstavi se je pred nedavnim pridružila še ena stalna razstava posvečena slovenskim filmskim igralcem. Z muzejskimi eksponati, vizualnem gradivom in živimi pripovedmi je na poseben način filmska umetnost približana posameznikom. Nepozabni filmi kot so Vesna, Kekec, Na svoji zemlji, Ne čakaj na maj in številni drugi vam tukaj pripovedujejo zgodovino slovenskega filma. Slovenske filmske zvezde vas vabijo, da jih obiščete na Krasu v Divači!

V muzeju je na ogled 40-minutni igrano-dokumentarni film »Deklica s frnikulami« (1997). Priprava scenarija in režija za film, ki pripoveduje o Iti Rini, sta delo Silvana Furlana, dolgoletnega direktorja Slovenske kinoteke in pobudnika muzeja slovenskih igralcev v Divači. Letos proslavljamo »Leto Silvana Furlana (1953-2005)« z namenom počastiti osebnost z goriško dušo in filmskim srcem. Z obiskom muzeja v Divači želimo tudi mi doprinesti k promociji slovenskega filma in počastiti spomin na Silvana Furlana.

Večer bomo zaključili z degustacijo in ogledom pršutarne Kraljestvo pršuta v Kobjeglavi.

Program:

16.30   Odhod avtobusa izpred avtobusne postaje Nova Gorica.

17.30  Prihod v Divačo na Škrateljnovo domačijo. Ogled Muzeja slovenskih filmskih igralcev in igrano-dokumentarnega filma Silvana Furlana »Deklica s frnikulami«.

20.00   Degustacija in ogled pršutarne Kraljestvo pršuta v Kobjeglavi.

22.30   Prihod v Novo Gorico.             

 

Termin: 29. junij 2013

Cena izleta znaša 19 €/osebo. Cena vključuje: avtobusni prevoz, vstopnino, vodenje po razstavi, ogled filma Deklica s frnikulami ter ogled pršutarne in degustacija v Kraljestvu pršuta.  

Izlet bo izveden le v primeru, da bo zbranih dovolj prijav. Prijave sprejemamo na TIC-u Nova Gorica, Delpinova ulica 18b, 5000 Nova Gorica (pritličje zgradbe Eda Center). Celoten znesek se poravna do 3 dni pred odhodom. Informacije dobite na telefonski številki: 05 330 46 00, ali pišite na: tzticng@siol.net.

 

Leto Silvana Furlana- program-Obisk Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači.pdf

ar©tur