Znak Slovenia Green Destination
 

V letu 2015 je Javna agencija SPIRIT Slovenija pilotno izvedla poziv za vse destinacije za pridobitev znaka Slovenia Green Destination, na katerega je Turistična zveza TIC Nova Gorica v mesecu juniju 2015 prijavila destinacijo »Nova Gorica«, to je območje Mestne občine Nova Gorica.
Za pridobitev znaka Slovenia Green Destination potrebujemo poleg mnenja turistov, ki so na obisku v Mestni občini Nova Gorica, tudi mnenja lokalnega prebivalstva. Zato vas prosimo, da izpolnite anketo na spodnji povezavi. Reševanje ankete traja le par minut, dobljeni rezultati pa bodo pripomogli k izboljšanju kakovosti naše destinacije. Vsi odgovori so zaupni.

Anketo lahko rešite na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/a/69876

Hvala za sodelovanje!

 
Poletna polenta
 

Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Turističnim društvom Ozeljan-Šmihel Vas vabi na prireditev Poletna polenta, kjer se bodo prepletala kulturna in kulinarična doživetja.
Prireditev bo potekala pred cerkvijo sv. Mihaela v Šmihelu v ponedeljek, 13. julija 2015, ob 20.00.
Za gurmanske užitke bo poskrbelo Turistično društvo Ozeljan-Šmihel, ki bo pripravilo različne vrste polente s prilogami.
Ko se zmrači, bomo v sodelovanju z Zavodom Kinokašča in Zavodom Kinoatelje predvajali dokumentarni film Ujeta voda, ki je nastal pri projektu LivingFountains. Posvečen je vodi, vodnjakom in pomenu virov vode za življenje ljudi. Avtorici filma sta Anja Medved in Nadja Velušček.
Večer bo obogatila glasbena skupina Prizma.

 
Prireditve v prihodnjih dneh:
 


Petek, 10. julij, ob 21.00, Park, Casinò & Hotel
Večerja in spektakel – Enerdance
http://goo.gl/UAnbjr

Sobota, 11. in nedelja, 12. julij
Mohorjevo
Turistično društvo Šempas in krajevna skupnost Šempas vabita na praznik Mohorjevo 2015. Prireditev se bo odvijala v Šempasu, podroben program pa si lahko ogledate na tej povezavi http://goo.gl/ChBuu9

Poletne prireditve "STOPIMO SKUPAJ":

Petek, 10. julij, ob 21.00, Bevkov trg
Zlatko Kaučič Trio
Koncert.

Sobota, 11. julij, ob 21.00, Bevkov trg
NIKKA
Koncert.

Ponedeljek, 13. julij, ob 19.00, Bevkov trg
BOGATA SKUPNOST V KRIZNIH ČASIH
Delavnico vodi Peter Szabo.