Praznik breskev 2015
 

V Športnem parku v Prvačini se bo od petka, 31. julija, do nedelje, 2. avgusta odvijal tradicionalni Praznik breskev.

V petek, ob 21.00 Breskvafest s skupino Mambo kings in DJ Spritz

V soboto, od 10.00 dalje turnirji v športih (odbojka na mivki - peach volley cup), družabni turnirji (pikado, briškola), demonstracijska predstavitev Judo Kluba Gorica, dan odprtih vrat Muzeja aleksandrink, pohod po Učni poti aleksandrink, kulturni večer v starem vaškem jedru na trgu pred cerkvijo Sv. Andreja in vodeni ogledi cerkve.  

V nedeljo, od 15.00 dalje, vaški sejem, razstava breskev, razstave lokalnih umetnikov, otroški park in razne delavnice;
Na velikem odru pa glasbeni nastopi, veliki harmonikarski orkester, nastopi lokalnih plesnih skupin vseh generacij, Prvačka pleh muzika šow, ples z ansamblom NiPanike Band! iz Kopra.

Kulinarična ponudba bo v celoti posvečena tradicionalnim jedem.
Več informacij o dogodku pa dobite na spletni strani http://goo.gl/hG3aH6
 

 
Natečaj za Vipavsko vinsko kraljico 2015
 

Objavljen je natečaj za izbor Vipavske vinske kraljice 2015. Dekleta, ki izpolnjujejo razpisane pogoje, se lahko na natečaj prijavijo do torka, 25. avgusta 2015. http://goo.gl/Zdwg99
 

 
Znak Slovenia Green Destination
 

V letu 2015 je Javna agencija SPIRIT Slovenija pilotno izvedla poziv za vse destinacije za pridobitev znaka Slovenia Green Destination, na katerega je Turistična zveza TIC Nova Gorica v mesecu juniju 2015 prijavila destinacijo »Nova Gorica«, to je območje Mestne občine Nova Gorica.
Za pridobitev znaka Slovenia Green Destination potrebujemo poleg mnenja turistov, ki so na obisku v Mestni občini Nova Gorica, tudi mnenja lokalnega prebivalstva. Zato vas prosimo, da izpolnite anketo na spodnji povezavi. Reševanje ankete traja le par minut, dobljeni rezultati pa bodo pripomogli k izboljšanju kakovosti naše destinacije. Vsi odgovori so zaupni.

Anketo lahko rešite na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/a/69876