Pohod na Škabrijel
 

V nedeljo, 6. septembra, vas vabimo na rekreacijski pohod ali tek na goro spomina padlim, preminulim in trpečim v I. svetovni vojni (1915 – 1918).
Predlagamo, da se pohodniki odpravijo na pohod vsak iz svoje smeri ali s parkirišča pred Igralniško-zabaviščnim centrom Perla in to v času, ki vam najbolj odgovarja, posamezno ali organizirano.
Pohod na Škabrijel običajno traja 1-2h odvisno od smeri in izhodišča, ki si ga boste izbrali. Predlagamo krožno pot.
Pridite na Škabrijel med 10.30 in 11.00 s pozitivno energijo in v čim večjem številu.
Rob Trnovskega gozda vam bo ponujal svež in čist zrak. Priporočamo pijačo in hrano iz nahrbtnika.
Na samem vrhu pripravljamo kratek kulturni program. Na pohodu morate sami poskrbeti za lastno varnost. Se vidimo na Škabrijelu z veliko dobre volje in vedrine.
V primeru slabega vremena pohod odpade.

Organizator: Turistična zveza TIC Nova Gorica | Krajevne skupnosti | Planinsko društvo Nova Gorica | Iniciativa Škabrijel 2018
 

 
30. Soška regata
 

Vsi ljubitelji, kajak kanu športa vabljeni v nedeljo 6. septembra na 30. Soško regato.
Start regate je predviden ob 11.00 pri čolnarni Kajak kluba Soške elektrarne v Solkanu (pod elektrarno), cilj pa pod cestnim mostom v Podgori (desni breg).
V primeru slabega vremena, bo start preložen za eno uro. Prijave zbira organizator od 3. septembra dalje in na dan prireditve, pred startom, od 9.00 dalje.
Vpisnina: 15 €/osebo, otroci do 12 let brezplačno; dolžina proge: 8 km; težavnostna stopnja: 1-2/3.
Organizator: Zsšdi / Kajak klub Šilec in Kajak klub Soške elektrarne

 

 
KAM september
 

Seznam dogodkov, ki se bodo odvijali v mesecu septembru v Mestni občini Nova Gorica, občini Šempeter Vrtojba in občini Brda, lahko prelistate na sledeči povezavi http://goo.gl/yeZc4E