Rally Nova Gorica
 

Samostojni reli so v zadnjih treh letih uspešno vzpostavili na temeljih več kot 60-letne zgodovine avto-moto športa v novogoriški okolici.
Letošnji 4. reli Nova Gorica bo potekal 11. in 12. septembra, poleg slovenskega državnega prvenstva bo štel tudi za mednarodno tekmovanje Mitropa Cup in pokal Alpe-Adria. Reli bo imel kar nekaj novosti. Poleg dodatnih mednarodnih tekmovanj, za katere reli šteje, bo prireditev izpeljana v dveh dneh. Že v petek zvečer bo na sporedu prva hitrostna preizkušnja, ki jo bodo dirkači prevozili dvakrat. Hitrostne preizkušnje bodo ostale zveste okvirni lanski konfiguraciji z dodatno 22-kilometrsko hitrostno preizkušnjo, ki zagotavlja zelo spektakularen reli. Celoten reli bo izpeljan na asfaltni podlagi v skupni dolžini 277 kilometrov od tega 104 kilometre hitrostnih preizkušenj.
Podrobne informacije o poteku proge lahko preberete na sledeči povezavi: http://goo.gl/Nt7r2n
 

 
Festival znanosti Nova Gorica – Moč vode
 

V petek, 11. in soboto, 12. septembra, bo v Novi Gorici potekal Festival znanosti, na temo Moč vode, ki ga organizira e-Hiša, novogoriška hiša poskusov pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica.
Vabljeni na številne zanimive, poučne in zabavne dogodke.
http://goo.gl/HlE58j


 

 
Robinova zabava in Soška regata
 

Robinova zabava je bila zaradi slabega vremena prestavljena in se bo odvijala v petek, 11. septembra. Več informacij o dogodku dobite na tej povezavi http://goo.gl/lv7FXR


Prav tako se pretekli konec tedna ni odvila prireditev Soška regata. Prestavljena je na nedeljo, 13. septembra. Organizator Zsšdi / Kajak klub Šilec in Kajak klub Soške elektrarne vabi kajakaše, kanuiste, raftarje in upajo, da bo prvič na 30 Soški regati sodeloval tudi kakšen SUP-ar. Zbor in prijave udeležencev od 9.30 dalje, pri stari čolnarni Kajak kluba Soške elektrarne, start spusta pa ob 11 00. Za vse otroke do 12 let je prijavnina brezplačna.