Dnevi slovenskega turizma
 

Dnevi slovenskega turizma (DST), ki predstavljajo osrednji strokovni dogodek v turizmu, bodo letos potekali od 12. do 14. oktobra v Novi Gorici. V okviru DST se bodo zvrstili pomembni dogodki kot npr. Plenarni del DST s podelitvijo najvišjih priznanj v turizmu, 62. Gostinsko turistični zbor, prireditev Moja dežela - lepa in gostoljubna, 18. Slovenski turistični forum, katerega tema bo: Čas za RE-invencijo! Time to RE-invent!

Mestna občina Nova Gorica, Turistična zveza TIC Nova Gorica, Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica in Hit d.d. bodo v okviru DST organizirali na Bevkovem trgu v središču Nove Gorice v torek, 13. oktobra 2015, predstavitev OKUSIMO GORIŠKO. Kulinarični dogodek, ki se bo odvijal skozi ves dan, bo namenjen širši javnosti. Na njem se bodo predstavili različni goriški ponudniki. 

http://goo.gl/JF3yTC

 

 
KAM oktober
 

Seznam dogodkov, ki se bodo odvijali v mesecu oktobru v Mestni občini Nova Gorica, občini Šempeter Vrtojba in občini Brda, lahko prelistate na sledeči povezavi

http://goo.gl/13Ee6G

 

 
Likovne dopisnice Maksa Fabianija umetnici Neeri Gatti
 

Letos praznujemo 150. obletnico rojstva primorskega rojaka, velikega arhitekta, urbanista, izumitelja, misleca in humanista Maksa Fabianija, ki je dolgo obdobje svojega življenja preživel prav na Goriškem. Letošnje leto je Mestna občina Nova Gorica posvetila njemu in bogati ustvarjalni dediščini, ki nam jo je zapustil. V sklopu Fabianijevega leta so v Goriškem muzeju pripravili razstavo LIKOVNE DOPISNICE MAKSA FABIANIJA UMETNICI NEERI GATTI.

Odprtje razstave bo v petek, 2. oktobra 2015, ob 20. uri na gradu Kromberk. Fabianijeva dela bo predstavila umetnostna zgodovinarka Katarina Brešan.

Vabljeni.