GO SLASTNO MARTINOVO NA GORIŠKEM
 

V soboto, 14. novembra, od 16.00 dalje GO MARINOVANJE NOVA GORICA.

Martinovanje bo obiskovalcem ponujalo pestro izbiro vin, jedi in zabave. Vinarji, gostinci, turistične kmetije in turistična društva bodo ponujali druženje ob mladem vinu, pa tudi starejšemu, in odlični goriški kulinariki, pod imenom Okusimo Goriško. Popoldan bo na Bevkovem trgu dišalo z velike tržnice slastnih dobrot, na katere bodo vabili: Kmetija Barkola, Kmetija Slavček, Vinarstvo Jejčič, Rikotova kmetija, Vina Colja, Kmetija Hubjani, Ošterija Branik, Restavracija in vinoteka Mama, Ošterija Žogica, Restavracija Vrtnica, Fabrika, Splendid bar,  Turistično društvo Ozeljan Šmihel in Vinoteka Solum.

Ob 17.30 bo sledil krst vina, ki ga bo krstil župnik Bonifacij iz nanizanke Ena žlahtna štorija – igralec Milan Vodopivec ob glasbeni spremljavi skupine Dej še'n litro in ansambla Prizma.


Ob 20.00 pa Vinska stand up komedija v Vinoteki Solum, z Matjažem Javšnikom.

Za prijetno vzdušje  bo skrbela posebna maskota, gosak Gogo.

Vabljeni!
 

 
KAM NOVEMBER
 

V Turistično informacijskem centru Nova Gorica vam je na voljo mesečnik KAM, kjer najdete prireditve v mesecu novembru v Mestni občini Nova Gorica, občini Šempeter Vrtojba in občini Brda. Brošuro lahko prelistate tudi na spletnem naslovu http://goo.gl/ZYC7km
 

V mesecu novembru praznujemo god Sv. Martina, dobrosrčnega moža, svetnika, ki je dal svoj plašč beraču, da bi skril svojo revščino. Danes ta dan, 11. november, praznujemo kot praznik vina, ko se mošt ob blagoslovu spremeni v pravo vino. Martinovo je praznik, ki sega daleč v čas pred našim štetjem, ob praznovanju v današnjem času, pa je prav, da ne pozabimo na globlji pomen, ki prihaja od tega skromnega moža; zahvalimo se za izobilje v življenju in, če se le da, pomagajmo drugim, kot je to počel sv. Martin.

Vabljeni, da izberete in obiščete katerega izmed praznovanj v čast Sv. Martinu!

 
»IZZIVALEC ULICE«
 

Nov dokumentarni program o različnih pasteh zasvojenosti z naslovom »IZZIVALEC ULICE«, ki si ga lahko ogledate v sredo, 4. novembra, ob 19.00 v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica.

»Izzivalec ulice« v ospredje izpostavi dejstva, ki jih mora slišati vsak odrasel, še posebej starši. V današnjem času se spretno manipulira s posamezniki, kar posledično ustvarja različne oblike zasvojenosti. Avtor in voditelj: Bojan Kodelja, vodja programa NE-ODVISEN.SI

Vstop na dogodek je prost, vstopnice pa so obvezne in jih lahko dvignete pri blagajni Kulturnega doma Nova Gorica.