Smučarski sejem
 

V organizaciji Smučarskega kluba Gorica, se danes v Telovadnici OŠ Frana Erjavca v Novi Gorici pričenja Smučarski sejem. Potekala bo komisijska prodaja in nakup rabljene smučarske opreme. Kupcem bodo na voljo rabljene smuči, smučarski čevlji in palice, prav tako pa tudi smučarska oblačila in čelade. Sejem bo trajal vse do nedelje, 29. novembra.

Potekal bo po sledečem urniku: četrtek in petek, od  16.00 do 20.00, sobota, od  10.00 do 20.00, nedelja, od  10.00 do 14.00.

 
Pixxelpoint
 

Nova Gorica in Gorica bosta od 27. novembra do 4. decembra ponovno v znamenju Pixxelpointa, ki že 16. leto zapored poskuša predstavljati različne aspekte t.i. medijskih umetnosti. Prvotni namen festivala, ki si je za cilj zadal približati informacijske tehnologije širšemu občinstvu in obenem seznaniti predvsem mlajše generacije z drugačnimi možnostmi uporabe novih medijev, je daleč presegel svoje okvire. Letošnja izdaja po besedah kuratorja Igorja Štromajerja celo že nakazuje njegovo morebitno prihodnost.

Program festivala si lahko ogledate na tej povezavi www.pixxelpoint.org.
Vabljeni!
 

 
Ta veseli dan kulture
 

Ta veseli dan kulture je v Sloveniji dan, ko kulturne ustanove brezplačno odprejo svoja vrata. Obeležujemo ga vsako leto 3. decembra, na dan, ko se spominjamo rojstva slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna.

V Novi Gorici se bodo odvijali naslednji dogodki:

• Goriška knjižnica, dvorana knjižnice, ob 18.00
Predstavitev knjige Aleksa Štakula: Skozi čas
Z avtorjem se bo o njegovi knjigi pogovarjal sedanji varuh pravic gledalcev in poslušalcev, dolgoletni novinar in odgovorni urednik na  RTV Lado Ambrožič.
 

• Vila Bartolomei, od 8.30 do 12.30
Likovne delavnice: namenjene so šolskim in predšolskim skupinam po predhodni najavi. Seznam delavnic najdete na spletni strani www.goriskimuzej.si, v rubriki Za šole, bodite pozorni na lokacijo delavnic. Cena vseh delavnic je na ta dan enotna in sicer 1 € za stroške materiala ter vključuje vodstvo po zbirki.
 

• Grad Kromberk
od 8.30 do 13.30 Enourna strokovna vodstva po razstavah na gradu Kromberk: Likovna umetnost (celotno 1. nadstropje), Sem puško zagledal in jokat začel (razstava na temo 1.s.v.), Vipavska dolina v rimski dobi (arheološka razstava). Za vsa vodstva je potrebna predhodna najava.
ob 17.00 Predavanje Metulji in njihovo življenje
Predava Bojan Zadravec. Ob predavanju bo na ogled zbirka metuljev raziskovalca.
od 9.00 do 17.00
Brezplačen vstop za vse obiskovalce
 

• Muzejska zbirka Kolodvor, ob 13.00 in ob 15.00
Brezplačno strokovno vodstvo po razstavi Državna meja na Goriškem od 1945 do 2004. Brezplačen vstop tudi za samostojne oglede zbirke.
 

• Točka ZKD Nova Gorica
ob 10.00
Društva se predstavijo: gledališka predstava za otroke: Do tiste stezice, v izvedbi Gledališke skupine Face Kluturnega društva Slavec Solkan. Dogodek je organiziran za otroke Osnovne šole Kozara in Vrtca pri Osnovni šoli Solkan.
ob 18.00
Predstavitev izbranih fotografij s fotografskega natečaja Fabianijeva zapuščina in Sredina literarna prepletanja z Bralnim klubom Grgar
 

• Samostan Kostanjevica, ob 10.00
Brezplačen voden ogled Škrabčeve knjižnice. Obiskali boste lahko tudi cerkev in grobnico Burbonov.
 

• SNG Nova Gorica, veliki oder, ob 18.00
Kdo se boji črnega moža. Koprodukcija z Zavodom MN produkcija.
Dramsko plesna etuda. Brezplačne vstopnice pri blagajni gledališča.