Prižig novoletnih lučk in odprtje drsališča v Novi Gorici
 

Jutri, v petek, 4. decembra, se bo s prižigom novoletnih lučk na drevesu in z odprtjem drsališča v Novi Gorici začelo veselo decembrsko dogajanje. Pridružite se na odprtju novoletnih prireditev skupaj s Plesnim studiom Element in otroki iz Vrtca pri OŠ Solkan ter njihovimi vzgojiteljicami, ki so poskrbeli za letošnjo praznično okrasitev v središču mesta.

Drsališče bo delovalo vse do nedelje, 10. januarja. Drsali boste lahko po sledečem urniku:
nedelja – četrtek od 10.00 do 22.00
petek – sobota od 10.00 do 24.00
25. december od 12.00 do 24.00
1. januar od 12.00 do 24.00
Na drsališču bo na voljo izposoja drsalk. Za kulinarične dobrote in pestro izbiro tedenskih malic, kosil ter domačih jedi bo ob drsališču poskrbel Lisjakov brlog.

Celoten program Novoletnih prireditev Stopimo skupaj v
novo leto 2016 si lahko ogledate na tej povezavi: http://goo.gl/tpu8bx

 
Županovo vino 2016
 

Svečana prireditev ob razglasitvi županovega vina Mestne občine Nova Gorica za leto 2016 je potekala v sredo, 2. decembra 2015, na  Gradu Kromberk. Povabljene goste je gostil župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon.

Izbor vina in razglasitev potekata v sodelovanju Mestne občine Nova Gorica s Turistično zvezo TIC Nova Gorica. Oba organizatorja si prizadevata, da bo vinorodna novogoriška občina, poznana doma in po svetu po odličnem vinu, vsakoletno dobila županovo vino. Njegovo imenovanje predstavlja doprinos k razvoju kulture pitja vina in predvsem k pospeševanju promocije turizma, vina oziroma pridelovalcev vina iz novogoriške mestne občine.

Na izbor Županovega vina se je prijavilo 8 vinarjev iz Mestne občine Nova Gorica. Zmagovalno vino pa je postalo Fantasia belo 2011 - Vina Colja, pridelovalca Davorina Colje iz Branika.
 

 

 
KAM december
 

Seznam dogodkov, ki se bodo odvijali v prazničnem mesecu decembru v Mestni občini Nova Gorica, občini Šempeter Vrtojba in občini Brda, lahko prelistate na sledeči povezavi http://goo.gl/Y92s9W