Lucijin pohod z lučkami po mestu Nova Gorica
 

Jutri, 11. decembra, bo ob 16.30 v Novi Gorici potekala prireditev Lucijin pohod z lučkami v organizaciji Turističnega društva Nova Gorica, Aktiva mestnih žena in deklet – Goričanke v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Nova Gorica in Mestno občino Nova Gorica.

Kulturni program se bo odvijal ob stavbi Mestne občine Nova Gorica. Sodelovali bodo učenci OŠ Frana Erjavca Nova Gorica in plesalke KUD Plesne sanje Pegasus Nova Gorica.

Pred 3-kilometrskim pohodom, ki je osrednja prireditev projekta »Z odejico nam bo topleje 2015«, bodo na voljo lučke. Po končanem pohodu bo ob toplem čaju potekalo žrebanje številke lučke, katere lastnik bo prejel odejico. Sporočilo letošnje odejice je »Iz naše hiše v vašo hišo sreča naj potuje«. Lučke in odejica so ročno delo Goričank.
Prostovoljni prispevki so namenjeni OŠ Frana Erjavca Nova Gorica. V primeru slabega vremena pohod odpade.

 

 
Kulinarična decembrska doživetja
 

Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Nova Gorica organizira na Bevkovem trgu, v ponedeljek 14. decembra, med 10.00 in 22.00, kulinarični dogodek, kjer bodo ponudniki predstavili bogato domačo kulinarično ponudbo.

Dogodek bodo popestrili nastopi ŠK Twist in Twirling mažoretnega društva Nova Gorica ter skupina Podokničarji.

 

 
Knjižni sejem Knjige pod jelkami
 

Od torka, 15., do petka, 18. decembra, bo v Novi Gorici, na Bevkovem trgu potekal knjižni sejem »Knjige pod jelkami«.

Z njim želi Društvo humanistov Goriške v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica prebivalcem in obiskovalcem ponuditi širok izbor knjižnih naslovov v mestu. Prav tako želi s sejmom spodbuditi obiskovalce, da je knjiga lahko tudi lepo darilo za vsakogar.

Spremljevalni program sejma je namenjen vsem generacijam, saj obsega tako otroške delavnice kot različne pogovore s poudarkom na avtorjih iz goriškega prostora.

Podroben program si lahko ogledate na tej povezavi: http://goo.gl/CyQVZ3