Odprtje smučišča na Lokvah
 

V soboto, 9. januarja, ob 10.00 bo začela obratovati vlečnica na smučišču na Lokvah nad Novo Gorico. Vlečnica bo v primernih snežnih pogojih obratovala ob koncih tedna in praznikih od 10.00 do 16.00, ob delavnikih pa od 12.00 do 16.00.


Za dnevno otroško smučarsko vozovnico bo potrebno odšteti 6 €, za odrasle pa 8 €. Cena za dnevno smučarsko vozovnico za tečajnike znaša 4 €. Popoldanska smučarska vozovnica znaša 5 € za otroke in 7 € za odrasle.


Urejeno je tudi sankališče in krožna proga za tek na smučeh v drsalni tehniki.
Smučišče upravlja Javni zavod za šport Nova Gorica.

 
KAM januar
 

Seznam dogodkov, ki se bodo odvijali v mesecu januarju v Mestni občini Nova Gorica, občini Šempeter Vrtojba in občini Brda, lahko prelistate na sledeči povezavi http://goo.gl/nJqvov.

 
S's kwolom okwoli Γorice
 

Domačin Tomaž Klemenc je vse najljubše lokalne gorsko-kolesarske poti zbral v vodnik "S's kwolom okwoli Γorice" oziroma "S kolesom okoli Gorice". Vodnik predstavlja odlično obvezno opremo za gorske kolesarje, v njem so natančni opisi, fotografije in GPS sledi.

V uvodu avtor predstavi svoj pogled na kolo, kolesarstvo in vse, kar pritiče zraven. Sledi dinamičen oris osmih tur, ki so opremljene z vsem, kar potrebuje nekdo, ki se podaja na kolesarsko turo v neznani svet. Opisane so poti na Sveto Goro, Sabotin, Škabrijel, Vodice, Trnovski spomenik, Kalvarija, Panovec in Doberdobski Kras.

V kolikor si želite novih gorsko-kolesarskih podvigov okoli Nove Gorice, vam sporočamo, da lahko vodnik kupite v TIC Nova Gorica (Delpinova 18b, 5000 Nova Gorica; info: tzticng@siol.net).