Goriški radič: Naša vrtnina in mojstrovina
 

Turistična zveza TIC Nova Gorica bo skupaj z Vinoteko Solum, 26. januarja, ob 17. uri, v Vinoteki Solum v Novi Gorici pripravila vinsko kulinarični večer, posvečen goriškemu radiču.

Ošterija Žogica bo predstavila slastne jedi iz radiča, vinarji Vipavske doline pa bodo točili vrhunsko vino. Predstavljene bodo skrivnosti pridelave siljenega goriškega radiča ter priprava pridelka za trg.

Na ogled bo tudi razstava.

Število mest je omejeno, zato je potrebna rezervacija ter plačilo kotizacije 15 €, v Vinoteki Solum.

 

 

 
Nova Gorica Nova doživetja na sejmu Natour Alpe - Adria
 

Turistična zveza – TIC Nova Gorica letošnji nastop na osrednjem slovenskem turističnem sejmu Natour Alpe-Adria odpira s slastnim dogodkom za novinarje. V sredo, 27. januarja ob 10. uri pripravlja novinarsko konferenco o razcvetu kulinaričnega turizma v Novi Gorici, ki bo v dvorani Urška na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Na konferenci bo predstavljeno, kako pomemben je radič za Goriško ter vse o tradiciji in trendih kulinaričnega turizma v Novi Gorici.

Tudi vas vabimo, da odkrijete turistična doživetja Goriške, na sejmu, med 27. in 30. januarjem, v hali C Gospodarskega razstavišča v Ljubljani. Predstavljali se bodo Turistično društvo Solkan, Ošterija Žogica (27.1.), Vino Colja, Turistično društvo Branik in Ošterija Branik (28.1.), Turistična kmetija Barkola (29.1.) in Kmetija Bizjak (30.1.). Z vami se bo družil tudi simpatičen gosak GOGO, ambasador goriških doživetij.