Odprte so prijave na 10. Festival vin Šempas
 

Turistična zveza TIC Nova Gorica, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas prireja 10. Festival vin Žlahtna dediščina Slovenije, druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami.


Od prvega Festivala vin v Šempasu, ki je potekal leta 2006, se je zvrstilo že devet festivalov – letošnji bo jubilejni, deseti zapovrstjo. Festival bo potekal v Kulturnem domu v Šempasu  v nedeljo, 3. aprila, od 15. do 21. ure, ter nadaljeval v ponedeljek, 4. aprila, od 15. do 20. ure. Predstavitve vinarjev iz vse Slovenije in zamejstva ter oljkarjev bodo spremljali strokovni referati in vodene degustacije. Na festival bodo povabljeni vinarji iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel in zamejstva, oljkarji, gostinski delavci, sommelierji, strokovne osebe s področja enogastrnomije in ljubitelji dobre kapljice.


Vabimo vse zainteresirane vinarje in oljkarje, da se prijavijo k sodelovanju na 10. Festivalu vin v Šempasu. Podrobne informacije in prijavni obrazec dobite na spletni strani www.festival-vin.si. Prijave so odprte do četrtka, 10. marca oz. do zapolnitve prostih mest.

 
Zimske počitnice
 

V ponedeljek, 15. februarja se pričenjajo zimske počitnice za otroke iz naše regije. Ponujamo vam nekaj predlogov, kako počitnice preživeti na poučen in zabaven način.


Začetek brezskrbnih dni si lahko popestrite z ogledom filma Snoopy in Charlie Brown: Film o Arašidkih. V petek, 12. februarja ob 18. uri bodo v Mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica v okviru Filmskega vrtiljaka predvajali film o Charlieju Brownu, najljubšemu nesrečniku na svetu, ki se poda na epski junaški podvig. Več o filmu na www.kulturnidom-ng.si.


Mladinski center Nova Gorica vam ponuja Zimsko počitniško varstvo za otroke od 1. do 4. razreda osnovne šole. Vsak dan, od ponedeljka, do petka se bodo otroci lahko zabavali z igranjem košarke, namiznega tenisa, ustvarjali bodo svoje družabne igre, igrali tombolo, se preizkusili v borilni veščini judo, telovadili z zumbo in se skozi igro učili angleščine. Vse dodatne informacije in prijave so na voljo na tej povezavi http://goo.gl/CkpvWr.


Vsak dan od 9.00 do 15.00 bo med počitnicami odprta tudi E hiša, novogoriška hiša poskusov. Vabljeni!