Lutkovno leto 2016
 

Mestna občina Nova Gorica že tradicionalno posamezno leto posveča določenemu področju ustvarjanja ali osebnosti, ki je vidnejše zaznamovala goriški prostor. Leto 2016 namenjajo lutkovni umetnosti in Milanu Klemenčiču, pionirju slovenskega lutkarstva, ki je luč sveta ugledal 7. marca 1875 v Solkanu. Po poklicu je bil slikar, vendar je velik del življenja posvetil svoji veliki ljubezni – lutkam. Ustvarjal je tudi kot kostumograf, scenograf in fotograf. Ustanovil je Lutkovno gledališče v Ljubljani. Njegovo delo je pomembno tako za goriški kot tudi širši slovenski ter mednarodni prostor.

Med prvimi dogodki leta napovedujejo Lutkovno praznovanje Klemenčičevega rojstnega dne v organizaciji Kulturno umetniškega društva Krea in Krajevne skupnosti Solkan v ponedeljek, 7. marca, ob 17.00 v bivši solkanski karavli v Solkanu. Otroci si bodo lahko ogledali lutkovno predstavo v izvedbi Gledališča Bičikleta in se po njej posladkali s torto.

Program Lutkovnega leta http://goo.gl/ZLkXRv

 

 
Brezplačni informativni tečaj jadralnega padalstva
 

Društvo Polet Nova Gorica vabi na brezplačni informativni tečaj jadralnega padalstva, ki bo potekal v soboto, 12. marca ob 9.00 v Šmihelu, na pristajalnem mestu za jadralne padalce. Tečaj je namenjen vsem od 16. do 55. leta starosti, ki jih zanima letenje in  nimajo večjih zdravstvenih težav. Zaradi priprave opreme so prijave obvezne. Dodatne informacije: m: 031 327 953.

 

 
KAM marec
 

Seznam dogodkov, ki se bodo odvijali v mesecu marcu v Mestni občini Nova Gorica, občini Šempeter Vrtojba in občini Brda, lahko prelistate na sledeči povezavi http://goo.gl/orxLv2