10. Festival vin Šempas
 

Le še dober teden dni nas loči do jubilejnega, že 10. Festivala vin Žlahtna dediščina Slovenije, druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami. Festival bo potekal v nedeljo, 3. aprila in ponedeljek, 4. aprila, od 15.00 do 21.00 v Kulturnem domu v Šempasu.

Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas vas vabi na odprtje, ki bo v nedeljo, 3. aprila, ob 15.00.

Vse obiskovalce festivala vljudno vabimo k udeležbi na delavnicah. Namenjene so tako poznavalcem kot tudi ljubiteljem vina in kulinarike. Predhodno znanje, torej, ni potrebno, potrebna je le želja po znanju, odkrivanju in druženju. Prijave na posamezno delavnico in podrobnejše informacije nudimo v TIC-u Nova Gorica: 05 330 46 00 ali tzticng@siol.net. Prijave bodo možne tudi na sami prireditvi, vendar le v primeru še prostih mest. Da si zagotovite svoje mesto, vam priporočamo, da se predhodno prijavite. Delavnice niso posebej plačljive, ampak so v ceni vstopnice.

Seznam delavnic:
Nedelja, 3. april 2016
• 17.00: delavnica Namizne oljke – dr. Vasilij Valenčič, Inštitut za oljkarstvo UP ZRS
• 18.00: delavnica Sotočje bogastva Smaragdne reke in mehurčkov penin – Ivan Peršolja, predsednik Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije

Ponedeljek, 4. april 2016
• 17.30: delavnica Gremo na jetra – z vinjakom –Toni Gomišček, publicist s področja enogastronomije in Marjetka Plesničar!

Celoten program festivala in dodatne informacije najdete na tej povezavi http://www.festival-vin.si/program/

 

 

 
Priznanje Mestni občini Nova Gorica za najbolj prodorno občino zahodne Slovenije v projektu Zlati kamen
 

 

 

V okviru slovenske ISSO raziskave projekta Zlati kamen, je nagrado za najbolj prodorno občino v skupini Zahodna Slovenija prejela Mestna občina Nova Gorica.

Vsebinski poudarek je letos bil na dobrih praksah trajnostne mobilnosti. Izbor je med občinami iskal pionirje na področju trajnostne mobilnosti – tiste občine, ki so prepoznale v tem pomemben vzvod za razvoj in za dvig kakovosti življenja občanov in se lotile dela ne glede na državne in evropske usmerjevalne mehanizme, torej denar ali prisilo. V praksi imajo prav lokalne skupnosti odločilno vlogo pri glavnih premikih na področju trajnostne mobilnosti, za uspešne rešitve pa se morajo v večini primerov med seboj povezovati in sodelovati z ostalimi sistemi.

Čestitke!