Praznik polente
 

V soboto, 16. in nedeljo, 17. julija bo v Ozeljanu tradicionalni Praznik polente.

Program:

V soboto, 16. julija, ob 20. uri bo v grajskem vrtu Ozeljan gledališka predstava Poštena pupa. V primeru dežja bo predstava v dvorani. Vstopnina je 5 €.  Organizator je Turistično društvo Ozeljan-Šmihel v sodelovanju s Kulturnim društvom Slavec Solkan.

V nedeljo, 17. julija: tekmovanje društev v kuhanju polente, kmečke igre, izbor finalista nagradne igre Grajska poroka, srečelov, sreča v polenti, streljanje s fračo, ponudba polente z raznimi prilogami, zabava z ansamblom Slovenski zvoki.

http://www.praznik-polente.si/

 
Go biking Kolesarske poti na Goriškem
 

Turistična zveza TIC Nova Gorica je izdala zloženko Kolesarske poti na Goriškem. Predstavljenih je sedem kolesarskih poti: Ob Soči, Zalošče-Dornberk-Prvačina-Zalošče, Okoli Vogrščka, Iz vasi v mesto in nazaj, Trnovski gozd, Zahodni Trnovski gozd in Banjška planota. Nekatere poti so primerne za kolesarje-začetnike, nekaj tras pa je namenjenih le izkušenim in dobro opremljenim kolesarjem.

Podroben opis kolesarskih poti lahko pregledate na sledeči povezavi http://www.novagorica-turizem.com/kolesarske-poti/. Zloženko pa dobite v Turistično informacijskem centru Nova Gorica.

 
34. Praznik Košnje
 

Vabljeni na Praznik košnje Banjšice, ki bo letos potekal 30. in 31. julija! 

V soboto zvečer zabava s skupino THE T`KAP in ROCK PARTIZANI ter izbor Miss predalpskega bisera Banjšice.

V nedeljo povorka, tekmovanje v košnji, kmečke igre, srečelov, prodaja in razstava peciva aktiva žena Banjšice, kmečka tržnica in stojnice. Zvečer sledi zabava z DEJANOM VUNJAKOM in BRENDIJEVIMI BARABAMI!

Letos nas dež in močno sonce ne bosta presenetila, saj bo prireditev potekala pod velikim prireditvenim šotorom.

Več informacij http://goo.gl/gE5v7U