Poletna polenta v Šmihelu
 

Turistična zveza TIC Nova Gorica in Turistično društvo Ozeljan Šmihel sta združili moči ter izvedli izjemno uspešen dogodek Poletna polenta, ki je hkrati tudi uvertura v prihajajoči Praznik polente v Ozeljanu. Za gurmanske užitke so poskrbeli člani Turističnega društva Ozeljan Šmihel s pripravo različnih vrst polente s prilogami, jedi pa smo spajali z odličnimi vini pridelanimi v Vipavski dolini. Z nami so bili Vina Colja, Batič in Kmetija Slavček. Večer je obogatil nastop Janija Šepetavca ter Anžeta Vrabca - Jazz Duo ter ogled filma Doberdob, roman upornika.

Več fotografij si lahko ogledate na sledeči povezavi https://goo.gl/YXrVGb

 
Praznik polente
 

V soboto, 16. in nedeljo, 17. julija bo v Ozeljanu tradicionalni Praznik polente.

Program:

V soboto, 16. julija, ob 20. uri bo v grajskem vrtu Ozeljan gledališka predstava Poštena pupa. V primeru dežja bo predstava v dvorani. Vstopnina je 5 €.  Organizator je Turistično društvo Ozeljan-Šmihel v sodelovanju s Kulturnim društvom Slavec Solkan.

V nedeljo, 17. julija: tekmovanje društev v kuhanju polente, kmečke igre, izbor finalista nagradne igre Grajska poroka, srečelov, sreča v polenti, streljanje s fračo, ponudba polente z raznimi prilogami, zabava z ansamblom Slovenski zvoki.

http://www.praznik-polente.si/

 
34. Praznik Košnje
 

Vabljeni na Praznik košnje Banjšice, ki bo letos potekal 30. in 31. julija! 

V soboto zvečer zabava s skupino THE T`KAP in ROCK PARTIZANI ter izbor Miss predalpskega bisera Banjšice.

V nedeljo povorka, tekmovanje v košnji, kmečke igre, srečelov, prodaja in razstava peciva aktiva žena Banjšice, kmečka tržnica in stojnice. Zvečer sledi zabava z DEJANOM VUNJAKOM in BRENDIJEVIMI BARABAMI!

Letos nas dež in močno sonce ne bosta presenetila, saj bo prireditev potekala pod velikim prireditvenim šotorom.

Več informacij http://goo.gl/gE5v7U