Nova Gorica je prejela mednarodno znamko kakovosti Zelena destinacija
 

Na svetovni dan turizma, 27. septembra je na svečani podelitvi znamke kakovosti Zelena destinacija oziroma »Slovenia Green Destination« na ljubljanskem gradu Nova Gorica tudi uradno prejela ta mednarodni znak kakovosti. Na podelitvi ga je prevzel župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon skupaj z Dejano Baša, sekretarko Turistične zveze in vodjo TIC Nova Gorica - koordinatorko za pridobitev zelenega znaka. Slovenija pa je kot prva država na svetu prejela naziv zelene destinacije, kar bo nedvomno pripomoglo k večji prepoznavnosti in promociji naše države in vseh njenih turističnih krajev. Slovesnost je bila organizirana v okviru Mednarodne konference "Global Green Destinations Day". 

Turistična zveza TIC Nova Gorica je izvajala aktivnosti za pridobitev zelenega znaka "Slovenia Green Destination" za destinacijo Nova Gorica. Tako se je Nova Gorica pridružila destinacijam, ki so vstopile v pilotni nacionalni program za pospeševanje uvajanja trajnostnih poslovnih modelov v turizmu, imenovan Zelena shema slovenskega turizma. Shema se izvaja pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO). Pridobitev znaka bo destinaciji služila za mednarodno primerljivo oceno ter tudi za nabor ustreznih ukrepov za izboljšave v prihodnosti. S pridobljenim znakom "Slovenia Green Destination" se bomo na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirali kot okolju in družbi prijazna destinacija.

 
Dan odprtih vrat Konjeniškega kluba Vrtnica Nova Gorica
 

Konjeniški klub Vrtnica Nova Gorica vstopa v teden otroka s humanitarnim projektom 300 otrok na konja in dnevom odprtih vrat. V nedeljo, 2. oktobra od 10. ure dalje vas vabijo na druženje z otroci in konji v Konjeniškem klubu Vrtnica Nova Gorica, Ozeljan 2b, Šempas. Preko dneva se bo odvijal pester program goo.gl/eMNOzc. Vstop prost, vse aktivnosti so brezplačne. Vabljeni!

 
KAM oktober
 

Seznam dogodkov, ki se bodo odvijali v mesecu oktobru v Mestni občini Nova Gorica, občini Šempeter Vrtojba in občini Brda, lahko prelistate na sledeči povezavi http://bit.ly/2dnEaS3.