20. Praznik kostanja v Vitovljah
 

Kulturno turistično društvo Vitovlje vabi na 20. praznik kostanja. Letošnji jubilejni praznik bo potekal 3 dni.
Pričel se bo že v petek, 21. oktobra s koncertom skupin Big Foot Mama, Rok`n`band in Odpravo zelenega zmaja.

V soboto, 22. oktobra, bo od 15. ure dalje potekala povorka s prikazom običajev sosednjih društev, bogat srečelov, razstava kostanja, peciva in domače obrti, društvene igre s slovenskimi olimpijci in paraolimpijci ter otroški zabavni program s Čuki. Od 20.00 dalje pa bodo za vzdušje skrbeli skupini Čuki in Rus kapot, nastopal bo tudi plesni center ADC.

V nedeljo, 23. oktobra, bo od 14. ure dalje Maronijada in vitovska tržnica, nastop plesne skupine Dance Sport Connecting, plesnega centra ADC ter gledališke skupine PD Štandrež. Na ogled bo razstava kostanja in domače obrti. Za zabavo bo poskrbel duo Ivo in Marjan.

Vabljeni!  

 
Štirje Martinovi okusi v mestu
 

Na Goriškem bomo še pred martinovim okusili najboljša vina na stičišču treh vinorodnih okolišev.

Turistična zveza TIC Nova Gorica, v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, 29. oktobra, na Bevkovem trgu v Novi Gorici, pripravlja prvo pred martinovanje, ki bo povezalo vinarje in gostince iz vinorodnih okolišev Vipavske doline, Brd, Krasa ter iz bližnje Italije. Dogodek bo poleg enogastronomskih užitkov ponujal tudi pester spremljevalni program. Spremljajte nas na naši FB strani Nova Gorica Tourism.