Reunion & gosta Vlado Kreslin in Rudi Bučar
 

Vokalni ansambel Reunion, ki ga vodi Radovan Kokošar, vas vabi na letni koncert, naslovljen »Nocoj bomo mi prižgali dan«, ki bo v petek, 18. novembra, ob 20. uri v telovadnici Osnovne šole Milojke Štrukelj. Skupaj z vokalnim ansamblom Reunion bosta zapela Vlado Kreslin in Rudi Bučar.

Vstopnice lahko kupite v trgovini Zoso Music Shop, cena vstopnice v predprodaji je 10 €.

 
Evropski teden zmanjševanja odpadkov v znamenju zmanjševanja odpadne embalaže - zmanjšajmo porabo lahkih plastičnih nosilnih vrečk
 

19. novembra se pričenja Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki bo trajal do 27. novembra 2016.

Tokratna tema je zmanjševanje odpadne embalaže. Doseganje cilja zmanjšanja potrošnje lahkih plastičnih nakupovalnih vrečk je povezano s spremembo potrošniških navad, zato je pomembno ozaveščanje javnosti o tem, da smetenje s plastičnimi vrečkami povzroča onesnaženost okolja in povečuje problem smetenja vodnih teles, kar ogroža vodne ekosisteme po vsem svetu. Smetenje okolja s plastičnimi vrečkami negativno vpliva tudi na nekatere gospodarske dejavnosti, na primer turizem. Lahke plastične nosilne vrečke se redkeje ponovno uporabijo kot debelejše, zato hitreje postanejo odpadki, zaradi njihove majhne mase pa bolj pogosto smetijo okolje. Iz teh razlogov si je treba prizadevati za povečanje ozaveščenosti o vplivu plastičnih nosilnih vrečk na okolje in spremeniti sedanje dojemanje plastike kot neškodljivega in poceni blaga.

 
Smučarski sejem
 

Smučarski klub Nova Gorica od 24. do 27. novembra organizira Smučarski sejem. Potekal bo v telovadnici OŠ Frana Erjavca v Novi Gorici po sledečem urniku: v četrtek in petek od 16. do 20. ure, v soboto od 10. do 20. ure, v nedeljo pa od 10. do 14. ure.

Vabljeni k nakupu ali prodaji rabljene smučarske opreme.