Blejska zimska pravljica z vlakom – iz Nove Gorice na Bled z vlakom
 

Bled je v zimskem času posebej očarljiv. V praznično obarvanem vzdušju oživijo pravljični liki, ki pričarajo prelepe praznične trenutke. Pravljični junaki vas bodo pospremili že na praznično okrašenem vlaku na poti iz Nove Gorice. Muca Copatarica in pomočnik škrat bosta otroke s pravljico in igricami pospremila do Bleda. Vse sobote in nedelje v decembru, od 3. do 18. decembra, bo prazničen vlak še posebej ugoden za družine   (50 % popust za starše in brezplačno za otroke do 12. leta). Na Bledu se lahko sprehodite ob jezeru do centra (3 km) in ob tem nahranite labode ali popeljete s turističnim vlakcem (3 €/odrasli, otroci do 12. leta v spremstvu staršev brezplačno).

Program

 
Ta veseli dan kulture na Goriškem
 

Ta veseli dan kulture je dan, ko kulturne ustanove brezplačno odprejo svoja vrata. Vsako leto ga obeležujemo na dan, ko se spominjamo rojstva slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna. Na Goriškem bo ta veseli dan kulture potekal po sledečem programu. 

 

 
KAM december
 

Seznam prireditev v Mestni občini Nova Gorica, občini Šempeter Vrtojba in občini Brda za praznični december najdete na tej povezavi.

V Mestni občini Nova Gorica se v petek, 2. decembra s prižigom novoletnih lučk na Bevkovem trgu in z odprtjem drsališča pričenja praznično obarvan december. Program prireditev