Sejem Natour Alpe-Adria
 

Od 1. do 4. februarja, se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal največji slovenski turistični sejm Natour Alpe-Adria. Turistična zveza TIC Nova Gorica vas vabi, da v hali C odkrijete turistična doživetja Goriške.

Predstavljali se bodo Turistično društvo Lokve, Turistična kmetija Barkola, Gostilna Rahela, Vino Zgonik, Turistična kmetija Malovščevo, Oštarija Branik in Zaloščan vina De Adami. Z vami se bo družil tudi simpatičen gosak GOGO, ambasador goriških doživetij.

Sejem bo odprt od srede do sobote, od 10.00 do 19.00. Več o sejmu: www.natour-alpeadria.si.

 
Goriška gastronomija na obisku v Restavraciji JB in na sejmu Natour Alpe-Adria
 

Turistična zveza TIC Nova Gorica bo letošnji nastop na osrednjem turističnem sejmu Natour Alpe-Adria obogatila z dogodkom za novinarje. V četrtek, 2. februarja bo v Restavraciji JB v Ljubljani, organizirana degustacijska novinarska konferenca o novi kulinarični znamki GOgourmet.

Kako pomemben je avtohtoni sukenski regut za goriško regijo, kako se je razmahnil drugod po Sloveniji in kako ga vključujejo v turistično ponudbo, bo na  novinarski konferenci predstavila Dejana Baša, sekretarka in vodja Turistične zveze TIC Nova Gorica. Za dovršeno degustacijo bo poskrbel vrhunski kuharski mojster Janez Bratovž, ki bo pripravil nekaj po goriško navdahnjenih jedi, kot so goveji karpačo in polenta z goriškim radičem ali popečen goriški radič s kremo iz tolminskega sira in telečjo omako. V svojo družbo bodo na slastni tiskovni konferenci novinarje povabili tudi Ošterija Žogica, restavracija Dam, restavracija Mama, gostilna Winkler in Oštarija Branik, ki pozimi prisegajo na goriški radič in so prvi pristopili k novi gastronomski znamki GOgourmet. Ta bo postala platforma za povezovanje in širjenje tipičnih goriških sestavin ter receptov na jedilnike lokalnih gostincev, obenem pa bo skrbela za izmenjavo znanj in vpeljevanje tipičnih goriških kulinaričnih sestavin in vipavskih vin na jedilnike drugih slovenskih kulinaričnih regij.