11. Festival vin in oljčnega olja Šempas
 

Šempas, 2. in 3. april 2017; Turistična zveza TIC Nova Gorica v letošnjem letu že enajstič odpira vrata festivalu vin in oljčnega olja, v Kulturnem domu v Šempasu. Tako kot vsi pretekli festivali, ki so postali tradicionalna etapa vseh ljubiteljev domačih sort vin, bo tudi letošnji pod okriljem Turistične zveze TIC Nova Gorica in v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas.

Slavnostno odprtje bo v nedeljo, 2. aprila, ob 15. uri, ko bodo spregovorili Črtomir Špacapan, predsednik Turistične zveze TIC Nova Gorica, Damjana Pavlica, mestna svetnica Mestne občine Nova Gorica in Ana Bric, Vipavska vinska kraljica. Festival vin bo predstavila vodja projekta in idejna vodja vseh dosedanjih festivalov, Dejana Baša, Turistična zveza TIC Nova Gorica, ki je tudi someljejka III. stopnje. Uvodni program se bo zaključil s podelitvijo priznanj za najboljša oljčna olja Goriškega oljkarskega društva. Uvodno prireditev bo popestril glasbenik Slavko Ivančič.

Na dvodnevnem festivalu bodo obiskovalcem na razpolago za degustacije vrhunska vina in oljčna olja. Letos se bo predstavilo 74 razstavljalcev – od tega 63 vinarjev in 11 oljkarjev. Obiskovalci bodo imeli možnost okušati 31 različnih domačih, udomačenih in avtohtonih sort. Ravno te sorte, so vse bolj zanimive, saj je povsod tendenca k odkrivanju, spoznavanju in predvsem spoštljivem ohranjanju lokalnega. Na festivalu bo predstavljenih 27 različnih zvrsti in 14 penečih vin, pripravljenih iz domačih, udomačenih ali avtohtonih sort. Za degustacije bo obiskovalcem na razpolago skupno 206 festivalskih vin, 2 konjaka in 23 različnih oljčnih olj.

Festival bo oba dni ponujal zanimive delavnice po sedečem programu: www.festival-vin.si/program

Vabljeni!