Špargljev pohod
 

Prvi pohod v okviru Go Festival pohodništva…Goriške se bo odvil v nedeljo, 23. aprila v Braniku. Špargljev pohod se bo pričel ob 9.00 izpred Kulturnega doma v Braniku. Startnina je 5 €. Dolžina pohoda: 15km. Predviden je postanek z malico na Šumki. Prihod nazaj v Branik bo ob 13.00.

Vabljeni!

 
Prireditve ob 70 letnici Nove Gorice v prihodnjih dneh
 

Čistilna akcija »Moja, tvoja, naša Nova Gorica«
Nova Gorica in Bevkov trg
Sobota, 22. april, od 9.00 do 16.00

Čistilno akcijo organizirajo Društvo Rod Soških mejašev, Skavtski svet Nova Gorica 1 in Mestna občina Nova Gorica. Na Bevkovem trgu bodo potekale delavnice na temo zmanjševanja količin odpadkov, na različnih lokacijah po Novi Gorici pa bo medtem potekala čistilna akcija. Pridružite se čiščenju našega mesta!

Srednjeveški dnevi na Goriškem gradu (I), brezplačen voden ogled
Grad Gorica (I)
Nedelja, 23. april, od 10.00 do 12.00

Na gorici je nastala Gorica, z mejo pa še Nova Gorica. Kdo so bili goriški grofje, kje in kako so živeli? Na brezplačnem vodenem ogledu s turistično vodnico Evelin Bizjak si bomo ogledali grad z dvorjani in mojstri srednjeveških obrti, kjer bo viteški turnir, bruhanje ognja, srednjeveška glasba in plesi. Dobimo se na parkirišču pred grajskim obzidjem (Gorica, Italija), od koder se bomo skupaj odpravili na voden ogled. Prijave sprejemamo na m: 040 577 255 (Evelin Bizjak) ali po e-pošti gorica.gorizia@gmail.com.  

Odprtje razstave »Želimo k matični domovini« ob Dnevu upora proti okupatorju
Avla novogoriške mestne hiše
Od ponedeljka, 24. aprila, do nedelje, 14. maja

Otvoritev razstave bo 24. aprila ob 17.00. Ob dnevu upora proti okupatorju bosta Pokrajinski arhiv Nova Gorica in Mestna občina Nova Gorica odprla razstavo »Želimo k matični domovini«. Razstava prikazuje izjemno željo in prizadevanja Slovencev, da se Primorska priključi Jugoslaviji.

Lutkovna predstava o zgodovini mesta Nova Gorica
Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica
Torek, 25. april, ob 17.00

Otroci in vzgojiteljice Vrtca Nova Gorica bodo v sodelovanju z vokalno skupino Burbonke uprizorili lutkovno predstavo za otroke o zgodovini našega mesta.