GO festival pohodništva…Goriške!
 

V nedeljo 7. maja se bosta v okviru GO festival pohodništva…Goriške odvila dva pohoda.

Vabimo vas k udeležbi!

Pohod po tematski energijski poti od Lijaka do Sekulaka

Z Grajskega vrta v Ozeljanu se bomo ob 9. uri odpravili na raziskovanje poti, ki nas bo popeljala po slikovitih vaseh Šmihel, Ozeljan, Vitovlje, Osek, Šempas, Ozeljan. Na pohodu bomo spoznavali naravno in kulturno dediščino tega območja ter okusili kulinarične dobrote značilne za te kraje. Startnina je 7 € in vključuje toplo malico ter napitke. V primeru slabega vremena pohod odpade.

Pohod bo potekal v organizaciji Turistične zveze TIC Nova Gorica, Krajevnih skupnosti in Turističnih društev Šmihel Ozeljan, Šempas in Osek Vitovlje.

Pohod po batovški krožni poti  

Na začetku vasi Bate se bomo zbrali ob 9. uri, od koder se bomo podali proti vrhu sv. Lovrenca, sledi spust proti vasi Sveto, nadaljujemo vzdolž Slemena. Še preden se povzpnemo na Golek sledi postanek ob čaju in pecivu. Zadnji vrh, ki ga je potrebno osvojiti je Jelenik. Po sestopu se bomo podali do zbirnega mesta, od tam pa v Grgarske Ravne na topel obrok. Pohod ni zelo zahteven in traja 4 ure. Priporočljivo je, da imajo pohodniki ustrezno obutev in ostalo pohodniško opremo.

Pohod bo potekal v organizaciji Turističnega društva KUK Grgarske Ravne.

 
12. Festival vrtnic 2017
 

V okviru 12. festivala vrtnic, ki je letos, ob 70. letnici mesta Nova Gorica praznično obarvan, se bodo poleg vodenih ogledov rožnih nasadov na Kostanjevici in v mestu odvijala predavanja, razstave, predstavitvi dveh knjig, delavnice in še kaj.

Glavna atrakcija festivala vrtnic so tudi letos burbonke, starinske vrtnice v zbirki na vrtu Frančiškanskega samostana na Kostanjevici. Na ogled so vsak dan (od 9. do 17. ure), vstopnina znaša 2 € na osebo. Do 14. maja, ob 11. uri potekajo strokovna vodstva. Ogled je možen tudi izven tega urnika. V slabem vremenu strokovni ogledi odpadejo.

Program festivala