Sladka doživetja meseca vrtnic v Novi Gorici
 

Premiera pralinéja Burbončica – darilo mestu ob 70. obletnici

 

Nova Gorica je za 70. rojstni dan dobila svojo pralino iz čokolade in vrtnic, poimenovano Bubrončica. Pobudnica projekta je ga. Dejana Baša, vodja Turistične zveze TIC Nova Gorica, ki je s skupno temo uspela povezati goriške chefe v zgodbo GOGourmet in razvila idejo, o novi sladici mesta Nova Gorica. 

V maju je najlepše doživeti Novo Gorico, saj zacvetijo vsi parki in grmi vrtnic, ki so simbol mesta. Za obzidjem samostana Kostanjevica se skriva najlepša zbirka vrtnic burbonk v Evropi, ki je navdahnila novo sladko doživetje in spominek za obiskovalce Nove Gorice. Burbončica je čokoladna pralina v ovoju iz sušenih cvetov vrtnic, ki se pregrešno stopi v ustih. Ob 70. obletnici mesta so jo razvili pri Turistični zvezi TIC Nova Gorica v sodelovanju z goriškimi gostilnami in restavracijami GoGourmet, ki so sladke vizije brusile na delavnici pri velemojstru slaščic Gorazdu Potočniku v hotelu Perla.

V projektu sodeluje 7 restavracij, ki za obiskovalce pripravljajo tematske sladice. Ošterija Žogica je pripravila sladico Štiri skrivnosti gospe Rozalije, restavracija Dam goriško vrtnično kremšnito, gostilna Winkler hribovsko vrtnico,  mousse iz vrtnice lahko poizkusite v novi gostilni Termika v kampu Lijak, Ošterija Branik pa vas pričakuje s sladico 1000 rožnih lističev. Sladka presenečenja iz vrtnic so tudi del pomladnih jedilnikov v restavracijah skupine HIT in v restavraciji Grad Kromberk.

Na Goriškem je veliko interesa za vključitev v kulinarično znamko GoGourmet, ki postaja platforma za povezovanje in širjenje goriških sestavin ter receptov na jedilnike lokalnih gostincev, obenem pa skrbi za izmenjavo znanj ter zastopanje tipičnih goriških jedi in vipavskih vin v drugih slovenskih kulinaričnih regijah. Gostinci in ponudniki v skupni znamki GoGourmet prepoznajo prednosti, ki jim jih omogočata organizirana promocija in druženje. Najpomembneje pa je, da obiskovalce Nove Gorice vsakič pričaka sveže presenečenje v mestu, na zelenem podeželju spodnje Vipavske doline in Trnovsko Banjške planote. Novi letni časi prinašajo nova doživetja in nove kreativne ideje za popestritev jedilnikov.