Lokvarski praznik
 

TD Lokve v sodelovanju s KS Lokve-Lazna v soboto, 17. junija organizira Lokvarski praznik. Program se prične ob 10.00 s pohodom po znameniti poti za zidom, ki jo je društvo v preteklem letu obnovilo. Po pohodu sledi kosilo ter popoldanski program na igrišču v Dolinci, kjer se bo v večernih urah odvila tudi zabava z ansamblom. Vabljeni!

 
Prireditve ob 70-letnici Nove Gorice
 

“Zapojmo našemu mestu”, združeni zbori ob 70-letnici Nove Gorice

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Nova Gorica, Zveza kulturnih društev Nova Gorica in Mestna občina Nova Gorica vas vabijo v četrtek, 8. junija 2017, ob 18. uri na Bevkov trg (v primeru dežja arkade mestne hiše) na koncert »ZAPOJMO NAŠEMU MESTU«.

Ob praznovanju 70-letnice Nove Gorice bomo s povezovanjem različnih generacij in tematskim koncertom predstavili bogato vokalno dejavnost, ki je že 70 let vitalni del mesta. Nastopili bodo otroški, mladinski, ženski, moški in mešani pevski zbori.

Sodelujoči: OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, OŠ Solkan, OŠ Šempas, ŽePZ Rože, ŽePZ Sanje, ŽePZ Strmica DU Rožna Dolina, MoPZ Kromberški Vodopivci, MoPZ Šempeter, MoPZ Provox, MoPZ Lipa Ravnica, Vokalna skupina Dornberški fantje, MoPZ Franc Zgonik, MePZ Slavec Solkan, Župnijski MePZ Kristusa Odrešenika Nova Gorica, Župnijski MePZ Solkan, Kombo Zlatka Kaučiča, Natalija Šaver – klavir, Nejc Vrtovec – harmonika, Megi Rožič – tekst.

 

“Oživele slike”, plesno-glasbena predstava

Petek, 9. junij, od 20.30 do 22.00

Ob 70-letnici Nove Gorice bo Folklorno društvo Gartrož skupaj z gosti podarilo mestu uspešno plesno-glasbeno predstavo.

Vsi se z veseljem spominjamo mladosti, drugačnosti, nagajivosti, pa tudi resnih življenjskih tem, ki zaznamujejo naše bivanje. Skozi pesem, ples in instrumentalno glasbo nas bodo ustvarjalci ponesli v različna obdobja. Goriški pihalni orkester nas bo zazibal v melodijah zlate Slovenske popevke in glasbe, ki je zaznamovala gradnjo Nove Gorice. Ljudska pesem bo zazvenela z Moškim pevskim zborom Kromberški Vodopivci. Odrsko dogajanje pa bodo povezovali člani Folklornega društva Gartrož. Na odru se jim bodo pridružili tudi uporabniki VDC Nova Gorica.

Vstop je prost.

 

“S plesom za Novo Gorico”, plesne miniature

Sobota, 10. junij, od 18.00 do 19.30

Čeprav šteje Nova Gorica že 70 let, je še vedno najmlajše slovensko mesto. In prav številni aktivni mladi ji dajejo čar brezčasnosti in večne mladosti. Prav to želi Športni klub Pro dance company pokazati, le nekaj dni po koncu meseca mladosti, ko vrtnice, zaščitni znak Nove Gorice, najlepše cvetijo. Plesne miniature 150 članov, starih od 3 pa do 60 in več let, bo tista prava energija, s katero bodo občinstvu in širši javnosti sporočili, da Nova Gorica, kljub častitljivi obletnici, z vedno novo energijo še kako smelo gleda v prihodnost.

 

Obrazi in dogodivščine 70. letne mladenke Nove Gorice

Predstava pred gledalca postavi kratek, komičen oris nastanka Nove Gorice, ki se v večini osredotoča na pojem državne meje sredi mesta ter življenja ob meji. Predstava je mozaik spominov kratkih anekdot, zgodb in dramskih domislic, ki so zaznamovale ta prostor od nastanka mesta vse do danes. Poleg igralcev dogajanju vliva življenje še MePZ Slavec ter dva pevca solista, Polona Kante Pavlin ter Domen Kozinc pod vodstvom dirigenta Mirana Rustje.

Predstava v izvedbi Kulturnega društva Slavec Solkan bo v nedeljo, 11. junija ob 19.00 v Kulturnem domu Nova Gorica. Vstopnina je 8 €.