Tradicionalna slovesnost ob Dnevu državnosti
 

V nedeljo, 25. junija bo na Sabotinu, v organizaciji Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo »Veteran« Nova Gorica, v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in Krajevno skupnostjo Solkan  potekala Tradicionalna slovesnost ob Dnevu državnosti.
Ob 8.00 bo slovesen dvig slovenske zastave (pri drogu) ter pozdravna beseda Lucijana Sakside, podpredsednika OZVVS »VETERAN« Nova Gorica ter Darinke Kozinc, predsednica Krajevne skupnosti Solkan.
Ob 8.30 bo sledila maša za domovino pri cerkvici sv. Valentina. Osrednja slovesnost pri koči na Sabotinu bo ob 11.00, s pozdravno besed Marka Tribušona, podžupana Mestne občine Nova Gorica ter Paride Cargnelutti, podpredsednika deželnega sveta Furlanije Julijske Krajne. Častni gost in slavnostni govornik bo Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije. Kulturni program bodo oblikovali pevci Moškega pevskega zbora PROVOX, tenorist Vladimir Čadež violinistka Mojca Križnič. Program bo povezoval Radoš Bolčina.


Vabljeni!

 

 
Poletna scena
 

S koncertom Soulfingersov se bo v soboto, 24. junija, ob 21.30 začela letošnja Poletna scena v Novi Gorici na ploščadi med novogoriško mestno hišo in Goriško knjižnico Franceta Bevka. Sledilo mu bo 70 večerov na Poletni sceni - simbolično 70 dni za 70 let Nove Gorice, vse do prvega vikenda v septembru. Poletne večere bomo med 24. junijem in 2. septembrom v Novi Gorici preživljali v družbi dobre glasbe, gledališča, plesa, zanimivih potopisnih predavanj, filma. Vmes se bodo zvrstili kulinarični in tematski večeri ter dogodki za otroke, predstavili se bodo tudi goriški ustvarjalci.

Program Poletne scene 2017

 
Napovedujemo Mohorjeve večere v Šempasu in Poletno polento v Šmihelu
 

Turistično društvo Šempas, Krajevna skupnost Šempas in Turistična zveza TIC Nova Gorica vabijo na prireditev Mohorjevi večeri, ki bo potekala v nedeljo, 2. julija, ob 20.00, na vaškem trgu pri cerkvi Sv. Silvestra v Šempasu. Prireditev bo spremljal pester kulturni program.

Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Turističnim društvom Ozeljan-Šmihel vabi na prireditev Poletna polenta, kjer se bodo prepletala kulturna in kulinarična doživetja. Poletna polenta je uverturni dogodek v prihajajočo prireditev Praznik polente, ki bo potekala v Ozeljanu v soboto in nedeljo, 8. in 9. julija. Prireditev se bo odvijala pred cerkvijo sv. Mihaela v Šmihelu v ponedeljek, 3. julija, ob 20.00. Za gurmanske užitke bo poskrbelo Turistično društvo Ozeljan-Šmihel, ki bo pripravilo različne vrste polente s prilogami. Jedi bomo spajali z odličnimi vini, pridelanimi v Vipavski dolini. Sledil bo pester zabavni  program.   

Vabljeni!