Praznik breskev
 

V Prvačini vsako leto pripravijo tradicionalni praznik, ki opeva najsočnejši sadež vipavskega poletja – breskev. Letošnji bo potekal 4. in 5. avgusta. Obeta se pester konec tedna z obilico zabave, športa in kulinarike!

Praznik se začne v petek ob 20.30 z Breskvafestom, ko je na programu koncert skupine Mambo Kings in DJ Metody. V soboto pa se zabava prične že ob 11. uri s 6. turnijem Kings of the Beach (odbojka na mivki ali peach volley). Ob 13. uri so na sporedu družabni turnirji: škuljada in briškuljada. Ob 16. uri poteka dan odprtih vrat Muzeja aleksandrink. Istočasno se zvrščajo še predstavitve oljkarjev, razstava breskev, vaški sejem, stojnice, kulinarika, predstavitev avtomobilov Ford in srečelov. Ob 17. uri je na  vrsti otroški Živ-Žav z Marijo z Mosta, otroške delavnice, športna tekmovanja in predstava za najmlajše. Ob 19. uri je organiziran pravljični pohod ter obisk Bonifacija in Marije. Večerna zabava se nadaljuje ob 19.30 z glasbeno skupino Primavera in ansamblom Hram.   

Podroben program

Vabljeni!

 

 
Zvezdni utrinki v kozarcu
 

Grajski park Gradu Kromberk bo v petek, 11. avgusta 2017, ob 20.30 ponovno prizorišče kulinarične prireditve Zvezdni utrinki v kozarcu, ki v soju zvezd harmonično povezuje vrhunska vipavska vina z odličnimi jedmi, s prijetno glasbo in z utrinki na nebu. 
Za utrinke v kozarcu bodo poskrbeli: Frlanova kmetija, Vinogradništvo in vinarstvo Colja, Lepa Vida, Turistična kmetija Lisjak Peter, JNK, Vina Saksida, Vina Dornberg, Kmetija Slavček, Vinarstvo Batič, Vinarstvo Lisjak, Zaloščan vina De Adami, Mlečnik in Fornazarič Aleksander, za utrinke na krožniku pa Restavracija Grad Kromberk. 

Vstopnina znaša 15 € + kavcija za kozarec 5 €. V primeru dežja bo dogodek v grajski veži. Dogodek pripravlja Restavracija Grad Kromberk v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in VTC 2/1. 

Vabljeni!

 

 
Poletna scena – program v naslednjih dneh
 

Poletna scena je tradicionalna poletna prireditev, ki se odvija na ploščadi za novogoriško mestno hišo. To je prostor druženja, srečevanja ter uživanja v dobrem in kvalitetnem programu, primernem za vse generacije. Vstop na vse prireditve je prost.   

• četrtek, 3. avgust, ob 19.00 FISH PIKNIK, druženje ob ribjih specialitetah z odprtega žara 
• četrtek, 3. avgust, ob 21.00 KLAPA ŠUFIT, vokalni koncert 
• petek, 4. avgust, ob 21.00 DON MENTONY BAND, blues/boogie/rock’n’roll koncert
• sobota, 5. avgust, ob 20.00 PHERIPHERAL VISION, jazz koncert 
• nedelja, 6. avgust, ob 21.00 Goričani po svetu: MOJKA BUDIHNA – GAMBIJA, DEŽELA NASMEJANIH LJUDI
• ponedeljek, 7. avgust, ob 21.00 GOvorice: SUKENŠČINA, JEZIK Uә Bә LČA – Katarina Vuga, Jernej Zavrtanik, Ana Zavrtanik Ugrin 
• ponedeljek, 7. avgust, ob 22.00 DJ RIKI – blues rock pod zvezdami 
• torek, 8. avgust, ob 21.00 DAN ZELISKO, kantavtor 
• sreda, 9. avgust, ob 21.00 VEČER P(R)OEZIJE IN MALVAZIJE: Tomislav Vrečar, Anja Mugerli, David Verlič, Petra Koršič in drugi“Goriški Slavčki” 
• četrtek, 10. avgust, ob 21.00 NATALIJA ŠAVER, klavirski koncert   

Vabljeni!