Mesečnik Kam
 

Izšla je oktobrska številka mesečnika "Kam", vodnika dogodkov po Mestni občini Nova Gorica, Občini Šempeter-Vrtojba in Občini Brda. Gledališke in filmske predstave, glasbene in zabavne prireditve, razstave, športni dogodki in rekreacija, predavanja, seminarji, posveti in tečaji, sejmi ter gostinska ponudba…. Za vsakega se zagotovo kaj zanimivega najde.

Mesečnik Kam lahko prelistate na povezavi: Novagorica-turizem.com

Vabljeni na nova doživetja!

 
20. Razstava gob
 

Hotel Sabotin prireja v sodelovanju z Gobarskim društvom Nova Gorica že 20. razstavo gob. Vsi prijatelji narave in občudovalci gobjega bogastva se lahko pridružite v hotelu Sabotin v Solkanu, v ponedeljek, 9. oktobra 2017, ob 16. uri. Ob 18. uri bo sledilo predavanje Božidarja Slivnjaka z naslovom »Iz življenja gob«.

Vse, ki boste v nedeljo, 8. 10. 2017, nabirali gobe, organizator vabi, da se jim pridružite na vrtu hotela Sabotin. Člani Gobarskega društva Nova Gorica bodo postavljali razstavo in vam pomagali pri determiniranju nabranih gob vse do 20. ure.

Razstava bo na ogled do srede, 11.  oktobra 2017, do 17. ure.

V mesecu oktobru in novembru pa v restavraciji hotela Sabotin ne velja zamuditi okusnih dobrot iz gob in jesenskih sadežev.

Vabljeni na nova doživetja!

 
Festival znanosti Nova Gorica
 

e-Hiša, novogoriška hiša poskusov, ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica, organizira že peti Festival znanosti Nova Gorica. S festivalom si e-Hiša prizadeva ponuditi javnosti priložnost, da se sreča z znanostjo in znanstveniki v sproščenem okolju ter navdušiti otroke in mladino za naravoslovje in tehniko.

V sklopu dogodka bo poskrbljeno za radovedneže vseh starosti, saj so pripravili posebno dvodnevno doživetje s sejmom visoke tehnologije in predstavami »kitchen science« šova. Šov Dr. Fabrica Ribleta, francoskega fizika in kemika, bo prvič v Sloveniji prisotne navduševal z enourno izobraževalno zabavo polno demonstracijskih kuhinjskih eksperimentov, ki bo nedvomno spodbudila željo za poglabljanjem kuhinjskega eksperimentiranja tudi doma. 

Festival se bo odvijal v športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj v petek, 6. in v soboto, 7. oktobra.

Več o festivalu: www.festivalznanosti.si

Vabljeni na nova doživetja!