Štirje martinovi okusi v mestu
 

Ponovno se vračajo v Novo Gorico, 28. oktobra 2017, Štirje martinovi okusi v mestu, kjer bodo skupno še pred martinovim nastopili gostinci in vinarji iz Vipavske doline, Brd, Krasa in Italije. Dogodek pripravlja Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica.

Mesto Nova Gorica je stičišče vinorodnih okolišev: Vipavska dolina, Kras in Brda in zrcalno bratskih Carso in Collio, ki so v kontrastu z njeno mladostniško razigranostjo tradicionalno obarvani. Ponovili bomo uigrano zgodbo iz preteklih let – povezali bomo vino s kulinaričnimi užitki in urbanim doživetjem. 

Za gurmanske užitke bodo poskrbeli gostinci, združeni pod znamko GO Gourmet.

Glasbeno vzdušje bosta pričarala Marko Hatlak in skupina Kapobanda. Obiskovalce bo razveseljeval Gogo Gosak. Višek prireditve pa bo slavnosten krst mladega vina, s katerim se bo uradno pričela sezona martinovanj.

Za vse, ki boste želeli varno prispeti v mesto in domov, se boste lahko poslužili prevoza z Veselim GOGO busom.

Več informacij: , t: 05 330 46 00

Vabljeni na nova doživetja!

 
Tematska pohoda v spomin na Simona Gregorčiča
 

Prijazno vabljeni na Goriško, kjer se bosta ta konec tedna odvijala dva tematska pohoda, ki sta vključena v GO festival pohodništva Goriške. Podate se lahko po poteh Simona Gregorčiča (15. oktober 1844 – 24. november 1906), velikega slovenskega pesnika, ki je več let maševal v Braniku in Gradišču nad Prvačino. Ravno tu so nastala njegova največja dela. V njegov spomin na datum njegovega rojstva bosta potekala dva tematska pohoda, kjer bodo slavnega primorskega pesnika počastili z branjem njegovih del. 

Osmi pohod po Gregorčičevi poti, 14. oktober – Renče, Gradišče nad Prvačino

Pohod po oljčni poti Simona Gregorčiča, 15. oktober – Branik

Vabljeni na nova doživetja!