Tek treh vrhov / Corsa delle tre cime
 

Javni zavod za šport Nova Gorica bo obeležil stoletnico prve svetovne vojne z organizacijo posebnega športnega dogodka. Tek treh vrhov / Corsa delle tre cime je gorski tek po poteh 1. svetovne vojne. Potekal bo v nedeljo, 12. novembra, s pričetkom ob 9. uri v Kajak centru Solkan. Od tam bo gorske tekače pot vodila na Škabrijel, Sveto goro in Sabotin. Dolžina poti je 28 km, krajša različica pa 12 km. Organiziran bo tudi otroški tek in voden pohod na Sabotin.  

Informacije: Repič Miha - vodja projekta, 068 187 250, mihamrr@gmail.co, www.trail3v.eu

 
Martinovanje v Ozeljanu
 

Vabljeni na tradicionalno martinovanje, ki bo ta petek, 10. novembra 2017, od 19. ure naprej v dvorani gradu Ozeljan. Turistično društvo Ozeljan - Šmihel vabi obiskovalce na prijeten večer v družbi mladega vina in domačih jedi. 

Tradicionalno Martinovanje v Ozeljanu se prične ob 19. uri s krstom vina. Organizator ponuja kmečki krožnik, štrudelj ter pokušino domačih vin s kozarcem, ki si ga vsak kupi na vhodu. Cena krožnik + kozarec s pijačo je 15 €, cena kozarca s pijačo je 7 €. Zabaval nas bo ansambel Briška pomlad. Možne predhodne rezervacije za skupine na tel.: 031 511 416 (Tina). 

Vabljeni na nova doživetja!