Dve županovi vini in sladka burbončica
 

Turistična zveza TIC Nova Gorica je že sedmo leto zapovrstjo pripravila izbor županovega vina. Vinarje iz območja občine je pozvala k sodelovanju v začetku novembra, konec meseca pa je sledilo še strokovno ocenjevanje. Ocenjevalna komisija je med prispelimi vzorci izbrala letos kar dve vini. Obe sta dosegli namreč isto število točk. Svečana prireditev ob razglasitvi županovega vina Mestne občine Nova Gorica za leto 2018, katere gostitelj je župan Matej Arčon, je potekala v četrtek, 30. novembra 2017, na Gradu Kromberk. Letošnje ocenejevanje je prineslo kar dve zmagovalni vini za leto 2018 in sicer: Chardonnay 2016, Vina Zgonik iz Branika, in Fantasia rdeče 2013, Vina Colja iz Stesk. 

Razglasitvi županovega vina se je pridružila predstavitev novega protokolarnega darila - burbončice. Dejana Baša iz Turistične zveze TIC Nova Gorica je navzočim opisala nastanek tega sladkega spominka. Praline je ustvarila Turistična zveza TIC Nova Gorica kot darilo mestu za njegovih 70 let. V burbončici se prepletata zgodba vrtnic burbonk in spoj opojnih okusov, ki razveseljujejo brbončice. To je prava sladica, ki odlično promovira Novo Gorico – mesto vrtnic.

Več: https://goo.gl/8twCqZ 

 
Kam decembra? V Novo Gorico.
 

Pričel je najbolj praznični in veseli mesec v letu. V Novi Gorici se nam obeta veliko prazničnega vzdušja, ki se bo začelo s prižigom novoletnih luči in odprtjem drsališča 1. decembra, zaključilo pa s silvestrovanjem na prostem v središču Nove Gorice. Vabimo vas, da prelistate mesečnik »Kam?« in v njem poiščete vam najljubše dogodke v decembru. V brošuri so zbrani dogodki iz območja občin: Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba in Brda.

Celotno vsebino si lahko preberete v e-obliki: Mesečnik Kam - december 2017.pdf ali pa dvignete tiskan izvod v naši poslovalnici TIC Nova Gorica (Delpinova 18 b, Nova Gorica - Eda Center).

Vabljeni na nova doživetja!