Burbončica, sladki spominek iz Nove Gorice, je v prodaji
 

Sladki spominek iz Nove Gorice - burbončica je naprodaj v TIC Nova Gorica (Delpinova 18 b, Nova Gorica - v pritličju Eda Centra); info: tzticng@siol.net, 05 330 46 00. 

Turistična zveza TIC Nova Gorica je v sklopu praznovanja 70-letnice Nova Gorice pripravila mestu posebno darilo. Idejna vodja in koordinatorka je bila Dejana Baša iz Turistične zveze TIC Nova Gorica. V mesecu maju, ko so cvetele vrtnice burbonke na samostanskem vrtu Kostanjevica, je Turistična zveza TIC Nova Gorica skupaj z gostinci in s slaščičarskim mojstrom Gorazdom Potočnikom pripravila spominek. Ustvarili so nekaj, kar lahko obiskovalci odnesejo s seboj in se doma spomnijo na mesto vrtnic. Izdelali in poklonili so mestu burbončico – slastno in sladko darilo mestu in njenim občanom.

Burbončica je čokoladni praline v ovoju iz sušenih cvetov vrtnic, ki se pregrešno stopi v ustih in v opojnosti spodbudi vse naše brbončice. To je novo protokolarno darilo in turistični produkt, ki harmonično spoji lokalno kulturno dediščino z enogastrnomijo. Vsaka burbončica je edinstvena, narejena je ročno, tako kot se je pred 70. leti gradilo mesto.  

Velja jo poskusiti!