12. Festival vin in oljčnih olj Šempas
 

V Šempas se vrača 25. in 26. marca 2018 festival vin in oljčnega olja!

Dvodnevni enogastronomski dogodek bo opeval v prvi vrsti tradicionalne sorte vin in oljčno olje. Razstavljene bodo avtohtone, domače in udomačene sorte vin iz vse Slovenije, kar daje festivalu svojo težo in predstavlja unikum v slovenskem prostoru. Obiskovalci imajo priložnost degustacije med več kot 200 različnih vrst vin. Glavni organizator je Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas.

Vinorodna Vipavska dolina je že pred 12 leti pridobila edinstven festival, ki opeva domače sorte vin, zato je tudi festivalski podnaslov Žlahtna dediščina Slovenije: druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami. Dogodka se udeležijo vinarji iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel. V zadnjih letih so se vinarjem pridružili še oljkarji z odličnimi oljčnimi olji. Na festivalu se bodo poleg pokušin zvrstile delavnice na temo vin in oljčnih olj. Letošnji festival bo obogaten s posebno GoGourmet kuharsko delavnico o divji hrani Goriške; ki jo pripravljata pod kulinarično znamko GoGourmet Turistična zveza TIC Nova Gorica in Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica. Rdeča nit letošnjega festivala je tradicionalno, lokalno in naravno!

Urnik festivala: nedelja, 25. marec, od 15. do 21. ure in ponedeljek, 26. marca, od 15. do 20. ure.  

Več informacij: , t: 05 330 46 00, www.festival-vin.si

Vabilo_12. Festival vin in oljčnega olja Šempas 2018.pdf

Povezava na Facebook dogodek: Festival vin Šempas in oljčnega olja 

Pridružite se nam 25. in 26. marca 2018 v Šempasu!

 
Škrabčevo leto na Samostanu Kostanjevica
 

Samostan Kostanjevica v Novi Gorici bo v letu 2018 obeleževala jubilejno Škrabčevo leto, 6. oktobra bo namreč minilo sto let od smrti p. Stanislava Škrabca. Pred nami je že prvi dogodek, ki ga samostan pripravlja skupaj s Slavističnim društvom Nova Gorica in Društvom humanistov Goriške.  V ponedeljek, 12. marca, ob 17. uri bo v samostanski dvorani na Kostanjevici v Novi Gorici preddogodek festivala Mesto knjige. Prisluhnili boste lahko pogovoru z Delovo osebnostjo leta 2017 in jezikoslovcem prof. dr. Kozmom Ahačičem, s katerim se bosta pogovarjala Nejc Rožman Ivančič in doc. dr. Matej Šekli. Prisrčno vabljeni!

Več o Škrabčevem letu si preberite tukaj.