Velikonočni pohod na Lašček
 

Kulturno turistično društvo Lokovec organizira že 18. Velikonočni pohod na Lašček, ki se bo odvijal na velikonočni ponedeljek, 2. aprila 2018, s pričetkom ob 9. uri. Start je pri cerkvi v Lokovcu. Hoja ni zahtevna in traja približno 4 ure. 

Facebook stran: Velikonočni pohod na Lašček

 
Razstava velikonočnih pirhov na Sveti Gori
 

V frančiškanskem samostanu na Sveti Gori nad Novo Gorico je na ogled 13. Razstava velikonočnih pirhov. Na razstavi si lahko ogledate velikonočna jajca, pirhe, remenke oziroma pisanice vse do 8. aprila. Razstava je odprta med tednom od 15. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 18. ure ter ob nedeljah in praznikih, od 9. do 18. ure. Organizator je Frančiškanski samostan Sveta Gora – www.svetagora.si.

 
12. Festival vin in oljčnega olja Šempas – Žlahtna dediščina Slovenije
 

Veseli in ponosni smo na uspešno izveden že 12. Festival vin in oljčnega olja v Šempasu.

Šempaski kulturni dom so v dveh dneh, 25. in 26. marca 2018, obiskali številni ljubitelji vin in oljčnega olja. Okušali so vina in oljčna olja priznanih vinarjev in oljarjev iz vse Slovenije. Glavno vlogo na festivalu so imeli tudi letos domače, udomačene in avtohtone sorte vin in oljčna olja. Letošnjemu festivalu smo dodali še divjo hrano z Goriške, ki smo jo lahko okušali na delavnicah. Hvala vsem tistim, ki ste nas obiskali, z nami sodelovali, ter hvala vinarjem in oljkarjem za uspešno predstavitev. 

Vabimo vas k ogledu fotografij:

Vidimo se naslednje leto! Turistična zveza TIC Nova Gorica, organizator