Za prvomajske vabljeni v Novo Gorico!
 

Prijazno vas vabimo, da nas obiščete v času prvomajskih počitnic. Utrip mesta vrtnic, sončna Vipavska dolina ter zelena Trnovska in Banjška planota vas vabijo, da jih raziščete in doživite v vsej polnosti.

Podajte se na eno izmed goriških pešpoti ali pa kolesarskih poti, spustite se v tandemu s padalom ali pa se prepustite pustolovščini v Soča Fun parku! Raziščite bogato zgodovino mesta in njene okolice ali pa se udeležite katerega izmed dogodkov. Tradicionalni dogodki, ki bodo potekali v času od 27. do 2. 5., so:

  • 13. Festival vrtnic v Novi Gorici od 27. aprila do 27. maja,
  • Špargljev pohod v Braniku – 29. aprila,
  • Ročno dvigovanje mlaja v Šempasu – 30. aprila,
  • Ročno dvigovanja mlaja v Ozeljanu – 30. aprila in
  • Kresovanje v Novi Gorici – 30. aprila. 

V primeru slabega vremena lahko razkrivate pretekle zgodbe v muzejih in malih zasebnih zbirkah, obiščite grobnico Burbonov na Samostanu Kostanjevica ali pa se zapeljite na Sveto Goro. Razburljivo doživetje obljubljajo v Escape room Loket, poučno pa v e-hiši v Novi Gorici.

Piko na »i« bo na vašem potovanju po Goriškem nudila odlična enogastronomija, ki bo poskrbela za navdušenje vaših brbončic.   

Za vas imamo pripravljene predloge izletov, lahko pa se prepustite pustolovščini in sledite trenutnemu navdihu. V Novi Gorici novih doživetij nikoli ne zmanjka! Dobrodošli!

Vse informacije o turistični ponudbi vam nudimo v TIC Nova Gorica, Delpinova 18 b, Nova Gorica – tzticng@siol.net, 05 330 46 00, www.novagorica-turizem.com 

 
12. Goriški dnevi knjige
 

V ponedeljek, 16. aprila 2018, bodo v Novi Gorici začeli 12. Goriški dnevi knjige, ki se bodo odvijali vse tja do ponedeljka, 23. aprila. Organizator obljublja prijetno druženje z lokalnimi pisatelji,  smeh ob impro ligi, uživanje ob poslušanju lokalnih glasbenikov, zabavo ob gledanju predstav za velike in male…  V okviru letošnje prireditve se bo odvijalo kar 20 dogodkov. Zaključni dogodek bo 23. aprila - Noč knjige, ko bo program podaljšan v večerne ure. Oglejte si celoten program prireditev na portalu Goriške knjižnice Franceta Bevka.  

 
Klavdij Tutta: odprtje pregledne razstave
 

V Kromberku pri Novi Gorici bo 19. aprila 2018 potekalo odprtje velike pregledne razstave Klavdija Tutte. Umetnik je pred kratkim praznoval 60 let in ob tem jubileju bo Goriški muzej postavil v celotnem drugem nadstropju Gradu Kromberk pregledno razstavo, ki bo na ogled do 30. septembra 2018. Ob sami razstavi pripravlja Goriški muzej tudi pester pedagoški program. Ob odprtju bo izšel razstavni katalog s teksti, ki bodo umetnostnozgodovinsko opredelili bogat umetnikov opus. Facebook dogodek: Klavdij Tutta: Odprtje pregledne razstave