NovoGOriški sprehod
 

Turistična zveza TIC Nova Gorica pripravlja nepozabno doživljanje mesta vrtnic na NovoGOriškem sprehodu v nedeljo, 13. maja 2018, s pričetkom ob 16. uri iz Bevkovega trga (dobimo se ob maketi mesta).

Sprehod skozi mesto bo obogatil dr. Blaž Kosovel, avtor dokumentarne serije Goriški sprehodi, ki nas bo popeljal skozi zgodbe mladega mesta in njegovega nastanka. Sprehod se bo zaključil na prekrasnem rožnem vrtu v samostanu Kostanjevica. V pravljični atmosferi med cvetočimi burbonkami bodo obiskovalce pričakala vrtnična kulinarična doživetja, ki jih bodo pripravili goriški gostinci, združeni pod znamko GoGourmet: Ošterija Branik, Ošterija Žogica in Dolce Vita. Okušali bomo vipavska vina: Vina Colja in Kmetija Slavček.  

Druženje se bo nadaljevalo na literarnem večeru, ki ga ob 20. uri na Kostanjevici pripravlja Goriški literarni klub Govorica.

Vstopnina: 10 € (v ceno je všteto: vodenje sprehoda, vstopnina v vrt burbonk, degustacija jedi iz vrtnic)

V primeru slabega vremena dogodek odpade. Prevoz nazaj iz samostana v središče mesta ni organiziran. Po zaključku se pohodniki po želji lahko vrnejo v skupini ali samostojno.

Pri organizaciji sodelujejo: Društvo humanistov Goriške, gostinci GoGourmet, vipavski vinarji in Goriški literarni klub Govorica

Vabilo: NovoGOriški sprehod_2018.pdf

Vabljeni na vrtnična doživetja!

 

 
GoGourmet - Slastna doživetja meseca vrtnic
 

Kraljica rož bo v mesecu maju v mestu vrtnic kraljevala na krožnikih GoGourmet gostincev.

Turistična zveza TIC Nova Gorica je združila deset goriških gostincev GoGourmet, ki ponujajo jedi iz vrtnic za vrtnična gurmanska doživetja. V tokratni GoGourmet akciji sodelujejo: Bar Rosa, Dolce Vita, Gostilna pri hrastu, Gostilna Winkler, Hotel Lipa, Hotel Sabotin, Ošterija Branik, Ošterija Žogica, Restavracija Grad Kromberk in Restavracija Pikol.

Seznam jedi iz vrtnic: Slastna doživetja meseca vrtnic_2018.pdf

Turistična zveza TIC Nova Gorica in gostinci GoGourmet vas prijazno vabimo na kulinarična doživetja v Novo Gorico!

 
Druga vrtnična doživetja
 

V Novi Gorici se odvija 13. Festival vrtnic (27. april – 27. maj) z bogatim programom in vrtničnimi doživetji: Program_13. Festival vrtnic_2018.pdf.

Na Samostanu Kostanjevica so se že pričeli koncerti v okviru dogodka Glasba z vrtov svetega Frančiška, ki bodo navduševali vse tja v junij. Več: www.kulturnidom-ng.si 

V kolikor obiščete Novo Gorico vam priporočamo, da s seboj odnesite za spomin burbončice, sladki spominek iz Nove Gorice. Burbončice najdete na prodajni polici TIC Nova Gorica (Delpinova 18 b, Nova Gorica – pritličje Eda center).

Vabimo vas na Goriško, na številna vrtnična doživetja!