Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Vipavsko dolino
 

Povejmo vsem, kako lepa in drugačna je Vipavska dolina! Obstajata več kot dva milijona razlogov, zakaj čutimo Vipavsko dolino. Zdaj imamo posebno priložnost, da to povemo vsem.

Slovenska turistična organizacija v tednu od 6. do 12. maja v svoji digitalni kampanji "Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo" posebej izpostavlja našo turistično destinacijo Vipavska dolina z Novo Gorico.

Poiščimo naše najlepše kotičke in utrinke, ujemimo jih v fotografije ali video posnetke in jih objavimo na družbenih omrežjih z oznakama #ifeelsLOVEnija in #vipavavalley. V tem tednu bodimo vsi ambasadorji svojih krajev in sporočimo svetu, kako lepa in drugačna je Vipavska dolina! Vse leto.

Sledite našim uradnim profilom:

  • Facebok: @VipavaValleySI in @novagorica.turizem
  • Instagram: vipavavalley_official
  • Twitter: Vipava Valley SI in @NovaGorica

Všečkajte čim več objav. Povejmo vsem, kako radi imamo svojo dolino.

 
GoGourmet: Slastna doživetja meseca vrtnic
 

V tokratni akciji Turistična zveza TIC Nova Gorica povezuje goriške gostince, ki ponujajo na svojem jedilniku slastne vrtnične jedi. Vrtnična doživetja nam bodo ponujali GoGourmet gostinci: Bar Rosa, Gostilna pri hrastu, Gostilna Winkler, Hotel Sabotin, Ošterija Branik, Ošterija Žogica, Gostilna Termika, Solum in Dolce Vita. Seznam jedi iz vrtnic – GoGourmet: Slastna doživetja meseca vrtnic 2019.pdf

V mestu vrtnic se vse vrtnično dogajanje postavlja v okvir tradicionalnega Festivala vrtnic, ki je pod okriljem Društva ljubiteljev vrtnic Goriške. Letošnji bo potekal od 27. aprila do 26. maja 2019 in ponuja pester program z rdečo nitjo – vrtnicami. Obiskovalce zbirke burbonk na samostanu Kostanjevica bomo posladkali tako, da bodo prejeli ob vstopu praline burbončico, sladek spominek iz Nove Gorice, ki ga je razvila Turistična zveza TIC Nova Gorica v GoGourmet akciji pred dvema letoma. 

Letošnje doživljanje vrtnic bo najintenzivnejše v soboto, 18. maja, od 9.00 do 13.00, ko bo na Bevkovem trgu v Novi Gorici Rožni dan v mestu vrtnic: stojnice, predstavitve, sprehod, razstava, okušanje… in še mnogo več. Turistična zveza TIC Nova Gorica ob tem dogodku pripravlja:    

  • Rožno kuhinjo, kjer bodo obiskovalci lahko okušali slastne jedi iz vrtnic nekaterih GoGourmet gostincev.  
  • Turistična zveza TIC Nova Gorica ponuja obiskovalcem brezplačen voden ogled mesta »Od socialistične izložbe na Zahod do Evropske unije«, ki bo v soboto, 18. maja, s pričetkom ob 10.00. Sprehod po zgodovini mladega mesta bo vodil dr. Blaž Kosovel. Nanj se lahko predhodno prijavite v TIC-u Nova Gorica: tzticng@siol.net ali 05 330 46 00.

Vabljeni na vrtnična doživetja! 

 
Kam - maj 2019
 

Seznam prireditev, ki se bodo odvijale v mesecu maju na območju občin Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba in Brda, so zbrane v mesečniku Kam? - prijazno vabljeni na Goriško! Mesečnik si lahko preberete v pdf-formatu Kam - maj 2019.pdf.