Knjižni sejem MESTO KNJIGE: VODA
 

Knjižni festival, ki bo potekal v Novi Gorici od 31. maja do 7. junija 2019, bo v 8 dneh ponujal več kot 30 dogodkov in 1000 zgodb. Četrti festival Mesto knjige, največji literarni dogodek na Primorskem, bodo letos tematsko povezovale vode.

V osmih dneh se bomo s številnimi gosti poglabljali v vodo kot vir življenja in navdiha, vodo kot povezovalko in, ne nazadnje, vodo kot vedno večji politični problem. Navdihujoče pogovore s književnicami in književniki bodo tudi letos pospremili izjemni koncerti, performansi, predavanja, sprehodi, okrogle mize, razstave in delavnice ter, seveda, knjižni sejem.

>> MestoKnjige.si

 
ROBIN HOOD festival v Deželi prijateljev
 

Nova Gorica bo v nedeljo, 2. junija, postala pravljična dežela. Obiskali jo bodo junaki in junakinje iz pravljic ter številne živali v okviru Festivala za ljubitelje živali. Dogodivščine, ki se obetajo, so primerne in nadvse zanimive za celo družino. Program se odvija čez cel dan, od 10. do 20. ure.

>> Robin.si

 
Glasbeni večeri TABOR
 

Tradicionalni dogodek XVI. Glasbeni večeri Tabor 2019 se bo odvijal od 6. do 8. junija na dveh lokacijah: v Tabru nad Dornberkom in na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Obetajo se številni koncerti in spremljevalno pisano dogajanje.

>> Zkdng.si

 

 

Sledite Koledarju dogodkov na spletni strani www.novagorica-turizem.com, kjer vam ponujamo pregled dogodkov za vsaki dan posebej.