Velikonočna kulinarična tradicija Goriške
 

Pred nami je največji krščanski praznik – velika noč. Z njo povezana bogata kulinarična dediščina se dotika vseh nas. V prijetne dišave odene naše domove in jih ovije v domačo toplino. Praznik, ko smo vsi zbrani doma, v krogu najdražjih. Letos smo primorani, da smo doma že v predprazničnem obdobju. V naslednjem tednu bomo zato objavili vsak dan en tradicionalen goriški recept velikonočne jedi, katerega vabimo, da ga preizkusite. Izkoristite priložnost, ko ste vsi doma, in vključite v pripravo vse člane v gospodinjstvu. Poleg tega, da se boste imeli skupaj lepo, ko boste ustvarjali, boste tudi prispevali k temu, da bo kulinarična dediščina živela še naprej.  

Z akcijo tradicionalnih velikonočnih jedi bomo pričeli v ponedeljek, 6. aprila 2020, na naši FB strani Nova Gorica Tourism. Vabimo, da nas všečkate in z nami sodelujete ter si tako popestrite dneve. Sledite nam! Veseli bomo vaših odzivov, rezultatov, fotografij, komentarjev…

Priporočamo vam, da sestavine za pripravo jedi poiščete pri lokalnih pridelovalcih. V časih, v katerih se trenutno nahajamo, je sploh pomembno, da podpiramo lokalne pridelovalce in kupujemo domače pridelke. Bodimo trajnostni, bodimo odgovorni, skupaj zmoremo!

#ostanimodoma #kupujmolokalno

Namig: Poslužujete se lahko tudi novonastali FB skupini Mala tržnica Severne Primorske, ki vsakodnevno dopolnjuje svojo ponudbo in se približuje kupcem!

Ostanite zdravi, ostanite doma!