5. GORICATLON 2017

23.12.2017

Novi Gorici

V prazničnem decembru bosta Rotary klub Nova Gorica in DLT Filipides organizirala že peti Goricatlon, dobrodelni tek ekip po ulicah Nove Gorice. 

Prijave na  5. GORICATLON, ki bo potekal v soboto, 23. decembra 2017, od 10:00 do 16:00, so že odprte. Novosti letošnjega teka so: časovni limit 6 ur (prej 12), štart ob 10:00 in ekipe do 6 tekačev oz. pohodnikov.

Prijavijo se lahko ekipe, ki imajo po 6 tekačev (ali manj - glej pravila), lahko pa tudi posamezni tekači, ki jim bo organizator poiskal ekipo. Organizator vabi k prijavi tudi tiste, ki bi želeli biti dobrodelni, pa ne tečejo: registrirajo se lahko kot ekipa, organizator pa jih bo povezal s tekači.

V praznično okrašeni Novi Gorici pričakujejo okrog 400 izvrstnih tekačev, rekreativnih pohodnikov, voznikov invalidskih vozičkov, tekačev v družbi svojih psov in tekačev v družbi dojenčkov v otroških vozičkih iz vse Slovenije ter bližnjih krajev z druge strani meje.

Namen Goricatlona je dobrodelnost. Hkrati je priložnost za podjetje ali organizacijo, da svoje barve ponese na ulice Nove Gorice in iz skupine zaposlenih gradi povezano ekipo. Dogodek je vzpodbuda za posameznika, da v predprazničnem času trenira in naredi nekaj zase.

Pokale prejmejo tri najhitrejše ekipe in tri ekipe, ki bodo zbrale največ sredstev.

Ekipa ŠD Nanos je postavila rekord, ki odslej znaša kar 191 krogov. Poseben rekord sta dosegli tudi ultramaratonki Aleksdandra Fortin (117 krogov) in Sonja Leskovar (102 kroga), ki sta decembra 2015 tekli vseh 12 ur in poželi občudovanje vseh prisotnih.

 

PRIJAVE SO ODPRTE!  www.goricatlon.si.

Kontakt: info@goricatlon.si

Sledite novicam na facebook strani: Goricatlon

ar©tur