Promocija v Beogradu

17.11.2017

Beogradu

V petek, 17. novembra 2017, se je destinacija Nova Gorica na povabilo Slovenskega poslovnega kluba v Srbiji predstavila v središču Beograda.

Velika Skadarlija je bila v popoldanskem času prizorišče B2B delavnice z naslovom Slovenija – Srbija tretji polčas, ki so jo organizirali Slovenski poslovni klub, TU! Magazin in Usta Nova d.o.o. Na sestankih je sodelovala Turistična zveza TIC Nova Gorica, ki je vzpostavila stik s srbskimi turističnimi agencijami.

Uspešnemu B2B je sledilo tradicionalno Martinovanje z večerjo in druženje s člani Slovenskega poslovnega kluba ob zabavno-kulturnem večeru. Tradicionalni dogodek je namenjen turistični in enagastronomski promociji. Vsako leto se predstavi druga slovenska regija. Letošnjega martinovanja so se udeležili predstavniki Mestne občine Nova Gorica z županom Matejem Arčonom na čelu, ki je bil podpornik projekta. Lokalne jedi je pripravila ekipa Ošterije Žogica. Sašo Golob je predstavil jedi in zanetil prijetno vzdušje med prisotnimi. Ekipa je navdušila z odličnimi jedmi in spektakularno pripravo sladoleda v gradbenem mešalcu.  

Vipavska in briška vina, ki so spremljala jedi, je posamezno predstavila Dejana Baša, someljejka in vodja Turistične zveze TIC Nova Gorica. Prisotnim je približala lepote in zaklade destinacije, zaradi katerih se splača obiskati Novo Gorico in njeno okolico.

Srbski gosti so bili navdušeni in zadovoljni z večerom, na katerem so se vzpostavlile še tesnejše vezi med Slovenijo in Srbijo. 

ar©tur