Ena vas - devet zdravnikov

09.03.2018

Krajevna skupnost Prvačina vabi na dogodek Ena vas - devet zdravnikov, ki bo v petek, 9. marca, ob 18. uri v Sokolskem domu Prvačina.

Prvačina je vas v Vipavski dolini s približno 1.200 prebivalci, med našimi rojaki pa je kar devet zdravnic in zdravnikov. Med njimi je tudi dr. Igor Gregorič, svetovno znani srčni kirurg, ki si je svojo uspešno poklicno pot utrl “onkraj luže”.


Dogodka se bo udeležilo vseh devet zdravnikov, in sicer: Alojz Zorn, Branko Zorn, Ljubo Koršič, Vlasta Gregorič, Igor Gregorič, Silvan Saksida, Igor Koršič, Jasna Humar in Irena Žorž. Prisoten bo tudi študent medicine, Borut Furlani, ki se je na Medicinsko fakulteto v Ljubljani vpisal kot diamantni maturant in obeta, da se bo žlahtna zdravniška tradicija v kraju nadaljevala. Pogovor s povabljenimi zdravniki bo povezovala Vesna Humar.


S svojo prisotnostjo nas bodo počastili gospod Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, gospa ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednica Zdravniške zbornice gospa Zdenka Čebašek-Travnik.


Pridružite se nam na dogodku, ki na poseben način poudarja pomen zdravnikov in zdravstva za uspešnost in dostojanstvo naše družbe.

Vabljeni!

Nives Černe Predsednica sveta KS 

 

Vabilo: Ena vas - devet zdravnikov_2018.pdf

 

prvacina

ar©tur