Za prvomajske vabljeni v Novo Gorico!

26.04.2018

Prijazno vas vabimo, da nas obiščete v času prvomajskih počitnic. Utrip mesta vrtnic, sončna Vipavska dolina ter zelena Trnovska in Banjška planota vas vabijo, da jih raziščete in doživite v vsej polnosti.

Podajte se na eno izmed goriških pešpoti ali pa kolesarskih poti, spustite se v tandemu s padalom ali pa se prepustite pustolovščini v Soča Fun parku! Raziščite bogato zgodovino mesta in njene okolice ali pa se udeležite katerega izmed dogodkov. Tradicionalni dogodki, ki bodo potekali v času od 27. do 2. 5., so:

  • 13. Festival vrtnic v Novi Gorici od 27. aprila do 27. maja,
  • Špargljev pohod v Braniku – 29. aprila,
  • Ročno dvigovanje mlaja v Šempasu – 30. aprila,
  • Ročno dvigovanja mlaja v Ozeljanu – 30. aprila in
  • Kresovanje v Novi Gorici – 30. aprila. 

V primeru slabega vremena lahko razkrivate pretekle zgodbe v muzejih in malih zasebnih zbirkah, obiščite grobnico Burbonov na Samostanu Kostanjevica ali pa se zapeljite na Sveto Goro. Razburljivo doživetje obljubljajo v Escape room Loket, poučno pa v e-hiši v Novi Gorici.

Piko na »i« bo na vašem potovanju po Goriškem nudila odlična enogastronomija, ki bo poskrbela za navdušenje vaših brbončic.   

Za vas imamo pripravljene predloge izletov, lahko pa se prepustite pustolovščini in sledite trenutnemu navdihu. V Novi Gorici novih doživetij nikoli ne zmanjka! Dobrodošli!

Vse informacije o turistični ponudbi vam nudimo v TIC Nova Gorica, Delpinova 18 b, Nova Gorica – tzticng@siol.net, 05 330 46 00

 

Banjška planota

ar©tur