Tečem, da pomagam

02.06.2018

Dobrodelna, netekmovalna in družabna prireditev Tečem, da pomagam 2018, bo potekala v soboto, 2. junija 2018, med 9. in 11. uro v Športnem parku Nova Gorica. 

Leto je vnovič naokoli in v Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih (MDSS) Nova Gorica so tudi letos skupaj z Lions klubi severne Primorske in Mestno občino Nova Gorica pripravili že 6. dobrodelno, netekmovalno in družabno prireditev »Tečem, da pomagam«.

Tokrat se srečamo v soboto, 2. junij 2018, med 9. in 11. uro v Športnem parku v Novi Gorici.

Prireditev vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi ob nogometnem igrišču. Pričakuje se udeležba številnih odraslih in otrok, članov in članic različnih društev, ljubiteljev teka ali hoje, skratka gibanja. In ne glede na gibalne omejitve!

Priporočena donacija je 5 evrov za odrasle, 2 evra za otroke in mladostnike.

Del zbranih sredstev bo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, ki letos praznuje 70 let svojega delovanja, namenilo za izvedbo slikarskega tabora Občutim podobe narave, ki bo med 14. in 16. junijem letos v Trenti in na Kaninu. Preostali del z akcijo Tečem, da pomagam zbranega denarja pa bo Zveza Lions klubov namenila ustanovi Mali vitez za pomoč mladim, ki so ozdraveli od raka.

Vabimo vas, da nas s svojo udeležbo počastite in razveselite tudi Vi in s tem izkažete podporo našim človekoljubnim prizadevanjem. Da skupaj izboljšamo lanski dosežek. Pod geslom »Vsak krog šteje« smo namreč takrat na atletski stezi v novogoriškem Športnem parku vsi skupaj pretekli ali prehodili 4404 kroge. Za vsak krog, ki ga bomo pretekli ali prehodili letos, bo podjetje MagmaX Center iz Nove Gorice podarilo Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica 50 centov. Tako zbrana sredstva bodo namenjena rehabilitaciji slepih in slabovidnih na osebni ravni. Ta program podpira tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na prireditvenem prostoru bodo na voljo tudi spremljevalni dogodki, kot na primer tek z zavezanimi očmi, poligon za hojo z belo palico in druge rekreativno-zabavne dejavnosti. S svojo ponudbo se bodo predstavila tudi ostala človekoljubna in invalidska društva.

 

 

 

ar©tur