Climathon Nova Gorica

26.10.2018

Goriški knjižnici Franceta Bevka

Nova Gorica je zelena, aktivna in zdrava destinacija, certificirana z znakom Slovenia Green!

V petek, 26. oktobra 2018 bomo v Novi Gorici v Goriški knjižnici Franceta Bevka organizirali prvi Climathon – izziv, ki ga bomo na tem 24-urnem hackathonu reševali bo prva slovenska javno dostopna Knjižnica Semen, ki bo locirana v Goriški Knjižnici Franceta Bevka.

➜ Poglej si program Climathona v Novi Gorici, ki ga najdeš na povezavi ➜ https://climathon.climate-kic.org/en/nova-gorica (v zavihku ''Event'' na modrem pasu - skrolaj do konca ;) 

Radi bi, da bi na dogodku sodeluješ tudi ti in nam pomagaš štartati Knjižnico Semen – Če si podjetnik, študent, strokovnjak iz primernega področja, razvijalec ali oblikovalec politike te bo ta izziv zagotovo spodbudil, da sodeluješ. Zmagovalna ekipa bo prejela super nagrado, na samem dogodku pa bodo sodelujoči deležni govorov, delavnic, joge, mreženja, domače lokalne hrane, podpore mentorjev in coachev pri razvoju idej in še marsikaj drugega. 

Prijaviš se lahko na ➜ https://climathon.climate-kic.org/en/nova-gorica do zasedbe prostih mest (na dogodku moraš ostati 24-ur, znanje angleščine je pogoj za udeležbo).

➜ Kaj je Climathon? Climathon je globalni dogodek, na katerem udeleženci skupaj razvijajo rešitve za izzive, s katerimi se soočajo sodobna mesta zaradi podnebnih sprememb. Climathon pomeni 24 ur intenzivnega premisleka in neprekinjenega timskega dela. Climathon je projekt Climate-KIC-a, ki povezuje pereče izzive največjih svetovnih mest z zainteresiranimi posamezniki, ki jih vodita iskrena želja in znanje, da te izzive rešijo. 

Climathon v Novi Gorici bo odskočna deska za vzpostavitev prve javno dostopne Knjižnice Semen pri nas. V okviru prihajajoče Knjižnice semen smo že izvedli dva odmevan dogodka in sicer premiero filma Seme: Zamolčana zgodba in pa pogovor s Pavlom Medveščkom – Klančarjem o staroverskih Varuhih semen. 

➜ Poglej si tudi program Climathona v Novi Gorici, ki ga najdeš na povezavi ➜ https://climathon.climate-kic.org/en/nova-gorica (v zavihku ''Event'' na modrem pasu - skrolaj do konca ;) 

➜ Zakaj Knjižnica Semen? Sama pobuda o takšni knjižnici je prišla s strani ljudi, v Goriški knjižnici Franceta Bevka pa so jo vzeli zelo resno. S takšnim projektom se bo Goriška knjižnica vpisala na svetovni zemljevid knjižnic s knjižnico semen in bi bila tako prva s takim projektom v Sloveniji in ena redkih v Evropi. S tem projektom bomo ujeli val pozitivnega trenda ohranjanja avtohtonih sort, ki se širi v javnosti, kot tudi potrebam in direktivam Evropske unije o ohranjanju biodiverzitete in prehranske neodvisnosti. S takšnim projektom neposredno pozitivno vplivamo tudi na razvoj urbanega vrtičkarstva in sam razvoj t.i. smart cities – pametnih mest.

➜ V kolikor si zainteresiran-a za sodelovanje se čimprej prijavi na ➜ https://climathon.climate-kic.org/en/nova-gorica (na dogodku moraš ostati 24-ur).

Za globalni projekt Climathon, dogodek organizira neformalna iniciativa Podružnica skupaj z Goriško knjižnico Franceta Bevka. Dogodek so podprli tudi Mestna občina Nova Gorica, Fundacija BiT Planota in Društvo za permakulturo Slovenije. Climathon je globalni projekt Climate-KIC-a.

➜ Uradna stran Climathona: https://climathon.climate-kic.org | Climathon

Se vidimo!

ar©tur